Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKonteyner çarşıda kuralar çekildi

Konteyner çarşıda kuralar çekildi

6 Şubat depremlerde işyerlerini kaybeden esnaflar için kent merkezinde AFAD tarafından yaptırılan 38 konteynerlik çarşı için kura çekimi töreni gerçekleştirildi.

İskenderun Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenine Koordinatör Kaymakam Miyase Demirkoparan, AFAD yetkilileri, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Erol Akın, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu İskenderun Berberler ve Kuaförler odası Başkanı Nurettin Tabaş, İskenderun Terziler odası Başkanı Mehmet Ordulu katıldı.

 

HESOB Başkanvekili İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, işyerlerine kavuşan konteyner çarşıdaki esnafın, bazı eksiklikler ve sorunlarına işaret ederek, AFAD yetkililerine, kaymakama ilettiklerini söyledi.

 

İskenderun Büyükçarşı iş hanının bulunduğu yerdeki konteyner çarşısında ikinci etap işyerlerinin esnafa kura ile dağıtım töreninde konuşan Erol Akın, kent merkezinde kurulan konteyner çarşının hak sahibi esnafa dağıtımının gerçekleştiğini belirterek “AFAD Milletvekilimiz ve kaymakamımız sayesinde büyük çarşı iş hanına Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla 98 adet konteyner yapılmıştır. 38 konteyner dağıtımlımı için buradayız. Bazı eksiklerimiz var. Bunlarla ilgili AFAD yetkilileri, Kaymakamlık ve Belediyeye bilgiler verildi. Öncelikli olarak yaz sıcağıyla ilgili konteyner çarşının çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Projeyi yapan yetkililerle görüşmelerimizi yapacağız. Belediye başkanımızdan da taleplerimiz olacak, o çarşının cıvıl cıvıl olması lazım, şehrin merkezinde, esnaflarımız için şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

İşyeri yıkılan hak sahibi esnafların da bu çarşıda yer alamadıkları için üzülmemelerini isteyen Erol Akın “Şu anda yapılmakta olan bitpazarı ile alakalı, 80 küsür adet İtfaiye’nin orada kontyener çarşı yapılmaktadır. Ontur otelin orada da 38 adet işyeri konteyner çarşı yapılmaktadır. E91 karayolu üzerinde eski lunaparkın bulunduğu yerde tahminen 400 adet işyeri, konteyner çarşıda konuşlanacak olan dükkânlar olacak. İskenderun Esnaf ve Sanatkârları Oda Başkanları olarak boş durmuyoruz. Yetkilileri ve ilgilileri sıkıştırıyoruz, zira Mustafa Kemal, Numune, Akbağlar Mahallesinde dükkanları yıkılan, ağır hasarlı esnafımız için kendi mahallelerinde iş yeri açabilmeleri için mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Pac Meydanındaki Konteyner kent ve Kızılay Binasının yanına kurulacak olan konteyner kent için biraz daha hızlandırılması gerektiğini kaydeden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu şunları söyledi: “38 tane daha dağıtıyoruz, esnaflarımıza konteyner dağıtıyoruz. 10 kişi açıkta kalacak. Onlarda yedeklerde kalacak. Başka yerde hakları olacak Biz burada yetkililer ile görüşüyoruz. Yetkililerden isteğimiz biraz daha elimizi çabuk tutalım diyorum. Pac meydanındaki konteyner kent ile Kızılay’ın oradaki konteyner kenti biraz daha hızlandırılması istiyoruz. Bir an Önce esnaflarımızı dükkanları ile kavuşturmak istiyoruz

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER