Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKonteyner Kentte atık su isyanı

Konteyner Kentte atık su isyanı

Depremzedeler için kurulan geçici barınma alanları olan konteynerler, aşırı yağışlarla birlikte bir çok problemi de beraberinde getirmeye devam ediyor.
Kalıcı konutlarına kavuşana kadar, geçici bir barınma sağlayan konteyner kentlerden birisi olan Antakya’da bulunan Emlak Konut Konteyner Kentte, aşırı yağışlarla birlikte bir çok vatandaş isyan etmeye başladı.

Suların yükselmesiyle birlikte su kanalları ve logarların taştığı konteyner kentte, çocuklarının ve kendilerinin sağlığının ciddi derecede tehlike altında olduğunu belirten konteyner kent sakinleri, atık suların içerisinde yaşadıklarını, bu durumdan ne zaman kurtulacaklarını sordular. AFAD’ın ve Hatay Valiliği’nin, kalıcı konutların tamamlanana kadar konteyner kentlerin altyapı sorunlarını çözmelerini isteyen vatandaşlar; “Bu durum, biz depremzedeleri psikolojik ve fiziksel olarak daha da zorlu bir süreçle karşı karşıya bıraktı. Şuan içinde bulunduğumuz ortamda yaşamak oldukça zor. Her tarafı lağım kokusu sarmış durumda. Özellikle çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Yetkililer bizleri kaderimize terk etti. Herşeyi kendimiz yapıyoruz ama bu bir yere kadar. Hatay Valiliği’nden ve AFAD yetkililerinden bu sorunlara artık kalıcı çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER