Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKörfez Dalış Projesi'nde Öncelik Keldağı-Meydan Köyü ve Madenli Yat Limanı'na Verildi

Körfez Dalış Projesi’nde Öncelik Keldağı-Meydan Köyü ve Madenli Yat Limanı’na Verildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan‘a tamamlanan İskenderun Körfez Dalış Merkezi (İKDM) Proje çalışmalarının raporu sunuldu. Vali Doğan, beğenisini kazandığı proje için DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’ın gerekli çalışmaların yapılarak maddi manevi desteğin verilmesi hususunda çalışmaların başlatılması için görevlendirdi.

Körfez Dalış Projesi’nde Öncelik Keldağı-Meydan Köyü ve Madenli Yat Limanı’na Verildi

İskenderun Körfez Dalış Projesi’nin Önemi

Arsuz, Samandağ ve Yayladağ kıyılarında gerçekleştirilecek İKDM projesi, bölge dalış turizmini çok daha ileriye taşıması, balık neslini tüketen ticari zıpkın avcılığı, kafes ve dinamit avcılığının önlenerek artan su ürünleri miktar ve çeşitliliğinin dalış turizmini daha cazip hale getirmesi, balık avcılığının daha düzenli verimli hal alması ve bütün bunların neticesinde bölgede istihdama önemli katkıda bulunacağı için önem arz ediyor.

Toplantıda sunumu, İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Demirci ile Öğr. Gör. Necdet Uygur, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, DASİFED Başkan Yardımcısı Adnan Ağır, DASİFED Genel Sekreteri Şevket Parmaksız gerçekleştirdi. Toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

İskenderun Körfez Dalış Projesi, 6 Etaptan Oluşacak

Toplantı sonunda alınan karar doğrultusunda 6 etaptan oluşan dalış merkezinin ilk olarak en önemli 2 ayağı olan Keldağı-Meydan Köyü ve Madenli Yat limanı bölgelerini dalışçıların ve su sporcularının kullanımına uygun hale getirerek turizme ve istihdama katkıda bulunmak oldu.

Bu karara varılmasında Vali Rahmi Doğan’a yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, başta projeyi hazırlayıp raporu sunan Doç. Dr. Aydın Demirci ile Öğr. Gör. Necdet Uygur olmak üzere projeye 3 aylık sürede katkı sağlayan ve bundan sonra da gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyecek tüm katılımcılara teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER