Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKORKUT ‘BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK’

KORKUT ‘BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK’

Vatan Partisi AKP, CHP, MHP ve HDP’nin ortak hazırlayacağı Anayasaya karşı bir kampanya başlattı. Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya Hatay’dan İskenderun İlçe örgütü basın açıklaması ile kampanyayı başlattı.

Vatan Partisinin bölücü anayasaya karşı İskenderun’da Havuzlu çarşıda bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını İlçe Başkanı Av.Orhan Korkut yaptı. Açıklamaya parti yöneticileri ve partililer katıldılar.
Orhan Korkut açıklamasında, bölgede basın açıklaması ile başlatılan mücadeleyi, imza masaları açacaklarını, panel ve konferans düzenleyeceklerini, bildiriler dağıtacaklarını ve yine mücadele kapsamında bu Anayasa’nın çıkmaması için Siyasi Partileri, Sendikaları, Demokratik Kitle örgütlerini ziyaret ederek, çıkacak Anayasanın ülkemizin parçalanmasına ve gericileşmesine hizmet edeceğini anlatacaklarını ifade etti.
HALKIMIZA DUYURUYORUZ…
BU MECLİS YENİ ANAYASA YAPAMAZ
Meclis’te oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugün ilk toplantısını yapıyor. AKP iktidarının dayattığı “Yeni Anayasa” için kurulan komisyona CHP, MHP ve HDP de katılıyor.
Öncelikle saptamak gerekir. Bu Meclis Yürürlükte olan Anayasaya göre seçilmiştir ve Milletvekilleri yürürlükte olan Anayasa üzerine yemin etmişlerdir.
Bu Meclis, Anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz.
O nedenle “Yeni Anayasa” girişimi, yasadışıdır.
“Yeni Anayasa” hazırlamak için kurulan Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır.
Yeni bir anayasa, ancak Kurucu Meclis tarafından yapılabilir.

“YENİ ANAYASA”DAKİ CANLI BOMBALAR
AKP yönetiminin “Yeni Anayasa” girişimi özet olarak dört maddeden oluşuyor:
1. Türk Milleti kavramını Anayasa dışına sürmek.
2. Özerklik.
3. Cemaat ve tarikatları yasallaştırarak Devrim Kanunlarını delmek.
4. Başkanlık rejimi.
Bu dört maddenin dördünde de Türkiye’nin devlet ve ülke bütünlüğünün, millî birliğinin, Cumhuriyet Devriminin ve yurtta barışın temeline konan patlayıcılar var, canlı bombalar var.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER