Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKorkutan rakam ortaya çıktı! İstanbul’da Bağışıklık oranı %15

Korkutan rakam ortaya çıktı! İstanbul’da Bağışıklık oranı %15

Ölümcül salgın corona virüs salgınında İstanbul en çok vakanın görüldüğü şehir. Yeni dönemde 16 milyon nüfusuyla, kilometrekareye 2841 kişinin düştüğü İstanbul’da sosyal mesafenin nasıl sağlanacağı merak konusu. Kentte salgın riskinin ortadan kalkması için nüfusun yüzde 67‘sinin bağışıklık kazanması gerekiyor. Prof. Dr. Ergönül de şu an İstanbul’da bağışıklık oranının yüzde 15 olduğunu belirtti…

Korkutan rakam ortaya çıktı! İstanbul’da koronavirüs %67

Vaka sayısı 100’e gerilemeli

İstanbul’da şu anki oranın yüzde 15 olduğu tahmin ediliyor. Şayet bu oran doğruysa daha çok işimiz, almamız gereken çok yol var demektir. Bu durumda bulaş riski 2022’ye kadar sarkar.”Derin bir nefes almak için vaka sayısı 100’e gerilemeli”


İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tufan Tükek ise yeni geliştirilen antikor testlerinin İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki bağışıklanan insan sayısı ve oranını ortaya koyacağını belirterek, mevcut duruma göre şunları söyledi:”PCR testleri, toplam vaka ve vakaların yüzde 60’ının İstanbul’da olduğu tezinden hareketle tahminlerimiz, 1.8 milyon kişinin asemptomatik veya belirtili şekilde bağışıklık kazandığı yönünde. Mart ve nisan ayını en az hasarla atlatmamız önemliydi. Maalesef sokağa çıkma yasakları sonrasında oluşan kalabalıklar vaka sayısında sabitlenmeye neden olmuş durumda. Önümüzdeki günlerde bayram etkisiyle vaka sayılarımızın azalacağını düşünüyoruz.

Korkutan rakam ortaya çıktı! İstanbul’da koronavirüs %67

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER