Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerCoronavirüs Kurbanı Sayısı 17'ye Yükseldi

Coronavirüs Kurbanı Sayısı 17’ye Yükseldi

Çin‘in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yayılmaya başlayan coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye ulaştı. Peki coronavirüs nedir? Koronavirüs belirtileri nelerdir?

Koronavirüs Kurbanı Sayısı 17’ye Yükseldi

Coronavirüs Nedir?

Coronavirüsler, Nidovirales sırasına göre Coronaviridae ailesindeki Coronavirinae alt ailesine ait virüs türleridir. Koronavirüsler, pozitif duyarlı, tek sarmallı bir RNA genomu ve nükleokapsitli bir sarmal simetri ile sarılmış virüslerdir.

Coronavirüsü Belirtileri Neler?

1960’lardan beri bilinen Corona virüsü grubuna ait bir virüs türüdür. Virüsü kaplayan protein dokusu nedeniyle virüse Latince’de “taç” anlamına gelen “Corona” adı verir. Genellikle sıradan bir virüs sayılan Corona’nın yol açtığı enfeksiyonlar, ateş, öksürük gibi grip benzeri belirtilerdir. Bazen de, mide ve bağırsak hastalıklarına yol açabilir. Ancak, RNA virüs grubuna dahil olan Corona virüsü, bir canlı türünden bir diğerine kolaylıkla bulaşabilir ve değişim gösterebilir. Bunun sonucunda da, virüsün neden olduğu hastalık daha ağır seyredebilir, solunum güçlüğü ve zatürreye yol açabilir ve bu da ölümle sonuçlanabilir.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel Dünya haberleri için: Dünya Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER