Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKoruma Amaçlı İmar Plan Toplantısı

Koruma Amaçlı İmar Plan Toplantısı

Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın Başkanlığında Hatay Koruma Amaçlı İmar Plan Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Yardımcıları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ, İlçe Kaymakamları, Antakya Belediye Başkanı İzzettin YILMAZ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İNCECİKÖZ, Hatay Baro Başkanı Av. Cihat AÇIKALIN, ATSO Başkanı Hikmet ÇİNÇİN ve ilimizde faaliyet gösteren STK temsilcileri ile ilgili kurum yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, paydaşların katkıları sonucu ortaya konan ortak akılla oluşturulan Hatay tarihi kent merkezli revizyon ve nazım imar planı ele alınıp değerlendirildi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Masatlı, “Bu topraklar, tarihin en büyük felaketini yaşarken sadece insanımızın değil atalarımızdan bizlere miras kalan tarihi dokumuz, kültürel mirasımızın da ciddi boyutta hasar gördüğünü” belirterek; Devletimizin, ilk günden beri başta insanımızın arama kurtarılmasının yanı sıra enkazların kaldırılması, insanımızın barınması dahil hayatının normalleşmesi adına pek çok çalışma ve faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.
Devletimizi oluşturan her kurumunların da uhdesine aldığı sorumlulukları bulunduğuna dikkat çeken Vali Masatlı, “Merkezi yönetimimizin başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlıklarımız, kurum başkanlıklarımız, Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız, yerel yönetimler yasada tanımlanan görevleri dahilinde sahada pek çok çalışma yaptı.” diyerek iyileşme sürecinde ilimiz genelinde tarihi ve kültürel mirasımızın da ihya ve inşa çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

İSTİŞARE VE ORTAK AKIL ÖNEMLİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın genel anlamdaki imar ve inşa çalışmalarının yanında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da kültürel dokuyla ilgili çok önemli çalışmalarının olduğunu hatırlatan Vali Masatlı, istişare ve ortak aklın önemine vurgu yaparak kurumlarımızın da çalışmalarını yaparken bilim insanları, STK, meslek odaları, yerel yönetimler gibi önemli paydaşlarla istişare yoluna giderek bir ortak akıl oluşturduğunu ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da bu nazım imar planı hazırlanırken konu hakkındaki tüm paydaşlarla konu enine boyuna istişare edilerek eylem aşamasına gelinmiş olduğunu kaydetti.

BU PLAN ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR

Şehrimiz için önem arz eden bu planın hazırlanmasında emeği geçen, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet ERSOY’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürüne, müdürlük çalışanlarına, yerel yönetimlere, meslek odalarına ve bu işe destek olup değer katan herkese teşekkür eden Vali Masatlı, hazırlanan planın şehrimize hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Vali Masatlı’nın konuşmalarının akabinde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, Antakya’nın koruma amaçlı imar planıyla ilgili yapılması planlanan projelerden ve teknik detaylardan bahsedilen bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumun ardından soru-cevaplara geçilerek toplantı sonlandırıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER