Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKOSGEB İl Müdürü Çevik Hızlı Destek Programı Konusunda İşletmeleri Bilgilendirdi

KOSGEB İl Müdürü Çevik Hızlı Destek Programı Konusunda İşletmeleri Bilgilendirdi

 

 

COVİD-19 Pandemi kapsamında KOSGEB, Dünya Bankası ve JİCA İşbirliği ile Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

       İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, KOSGEB Hatay İl Müdürü  Hayrettin Çevik,  İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İşletme sahipleri ve temsilcileri ile bir araya geldiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelerin (MKİ) faaliyetlerini sürdürmelerini, istihdam seviyelerini muhafaza etmelerini, yeni istihdam oluşturmalarını sağlamak için  hazırlanan destek programından istifade edeceğinizi umut ediyoruz. Bu kapsamda KOSGEB Müdürlüğümüzden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. İTSO  olarak bizler de bu gün sizleri KOSGEB İl Müdürümüz ile bir araya getirerek, destekler konusunda bilgilendirmek istiyoruz” dedi.

KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik toplantıda yaptığı açıklamasında ise desteklerle ilgili teknik bilgiler vererek; “Burada Amaç, Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelerin (MKİ) faaliyetlerini sürdürmelerini, istihdam seviyelerini muhafaza etmelerini, yeni istihdam oluşturmalarını sağlamak istiyoruz. Bu destek programı,  imalat, bilgisayar programlama, Ar-Ge ve bazı hizmet-ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren 2019 yılında faaliyet gösteren en az 75 bin TL gelir hacmine ulaşmış olan mikro ve küçük işletmeleri kapsıyor. Aynı sektörlerde faaliyet gösteren 2017 ve sonrasında kurulmuş yenilikçi genç mikro ve  küçük işletmeler de desteklerden faydalanabilir.

Proje Kapsamında Destek Türü ise; İşletme sermayesi niteliğinde teminatsız ve faizsiz geri ödemeli destek verilmektedir.

Destek ödeme ön şartları; Başvuru ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdam seviyesinin muhafaza edilmesi, daha önce çalışmış veya son üç yılda 6 aydan fazla çalışmamış bir personelin 12 ay istihdam taahhüdü ile işe alınması, yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş vergi/SGK borcu olmaması gerekiyor.

Destek Tutarı hakkında bilgi verecek olursak: İşe yeni alınan personel başına 100.000 TL. (işletme sahibi kadınsa veya işe alınan kadınsa 110.000 TL)

Süreler; Mikro işletmeler için azami 2 personel küçük işletmeler için azami 5 personel.

Başvuru Dönemi: 2021 Aralık 2021 Mart sonu (Bütçe imkanlarına göre tekrarlanacak)

Başvuru Ödeme Dönemi: 2022 Ocaktan itibaren 6+6 ay istihdam karşılığında 2 taksitte,

MKİ Ödeme Dönemi: 2 yıl ödemesiz ardından 4 er aylık dönemler halinde 6 taksitte geri ödeme imkanı sağlamaktadır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER