Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKPSS'deki Şaibeler Aydınlatılmalıdır!

KPSS’deki Şaibeler Aydınlatılmalıdır!

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu, KPSS’deki şabilerin derhal aydınlatılmasını talep etti.

Yönetim Kurulu tarafından  yapılan Basın açıklamasında, “ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır” vurgusu yapılan açıklamada; “Yıllardır tartışılmayan, şaibelerle gündeme gelmeyen tek bir sınav dahi düzenleyemeyen ÖSYM, sadece bu konuda yaratabildiği istikrarı sürdürmektedir. Binlerce insanın kamuda çalışabilmek için aylardır hazırlandığı 31 Temmuz tarihinde 2 oturum şeklinde yapılan 2022 KPSS, çok vahim iddialarla gündeme gelmektedir.

Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır. Yüzlerce aday konuya ilişkin CİMER’e şikayette bulunduğunu belirtirken, onlarcası da dava açacağını ilan etmiştir.

Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır.

Bugünkü koşulların verdiği suni dokunulmazlıkla hırsızlığa kalkışanlara Eğitim-İş olarak bir tüyo da biz veriyoruz: Kamuda çalışabilmenin torpil ve kopyadan değil, akıl ve alın aklığından; liyakatten geçtiği bir düzen kurulacak ve o düzende bugün ve geçmişte işlenen suçların hesabı sorulacaktır.” ifadeleri yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER