Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKredi Kartı Ve Kredi Taksitleri Faizsiz Ötelenmelidir

Kredi Kartı Ve Kredi Taksitleri Faizsiz Ötelenmelidir

 

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel  Başkanı Aziz Koçal Yazılı Basın açıklaması yaptı.  Koçal; Merkez bankası tarafından yayınlanan tebliğ ile  “Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz” oranlarında değişiklik yaparak indirimli faiz oranlarını açıklamıştır. Diğer taraftan Bankalar kredi taksitlerini üç ay faizli olarak öteledikleri basına yansımakta ve tüketiciler tarafından da aynı yönde şikayetler geldiğini belirtiği açıklamada,

Merkez Bankası tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan gecikme faizi ve akti faizde indirime gidilmiştir. Bilindiği üzere dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanır. Kalan hesap bakiyesine, asgarî tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz (oran %1,25), asgarî tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise gecikme faizi uygulanır (oran %1,55)

Tüketici; kredi kartlarında  faiz indirimi istemiyor, herkesin eve kapandığı bir dönemde faizsiz erteleme bekliyor. Dört aylık kredi kartı ödemeleri faizsiz ertelenerek, dört ay sonrası 12 eşit taksit ile kredi kartları limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor. Merkez Bankası Tebliğ her zaman olduğu gibi Bankalar lehine bir düzenlemedir.

Ayrıca kredi taksitleri ödemlerinde Bankaların faiz talepleri başlamıştır. Tüketicinin talebi kredi kartlarında olduğu gibi faizsiz dört ay ödemlerin ötelenmesidir, dört ay sonra taksitlere kaldığı yerden aylık taksitler halinde devam edilmeli, yada dört aylık toplam ödeme tutarları faizsiz oniki aya bölünerek, mevcut taksitlere ilave edilmelidir.

İçinde bulunduğumuz durumda corona virüsü ile mücadeleyi hep birlikte başaracağız diyorsak, ekonomik olarak güçsüz olan tüketiciyi korumak ve yaşatmak zorundayız. Bankalar bu zamana kadar tüketici üzerinden bir çok kazanç elde etmiştir. Şimdi sıra Bankalardadır. Ellerini taşın altına koymalılar. Bu süreç bitiminde bu tüketici sizlere gereklidir. Sizlerin yaşaması için tüketicinin yaşaması gerekiyor.

Tüketicilerin beklentisi “Sesimize Kulak Verin” Tüketicilerin, Tüketici Örgütlerinin Talebi Kredi Kartları Ve Kredi Taksitlerinin Faizsiz Ötelenmesidir.

*Tüketicilerin Beklentisi Faiz İndirimi Değildir

*Vatandaşların Talebi; Kredi Kartı Ve Kredi Taksitlerinin Faizsiz Ötelenmesidir

*Yaşayabilmeniz İçin Yaşatmanız Gerekiyor

*Güçsüz Olan Tüketiciyi Koruyalım

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER