Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Kulaktan Duyma İftiralarla, İnsanları Karalamayın"

“Kulaktan Duyma İftiralarla, İnsanları Karalamayın”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Basın Mensuplarıyla Belen ilçesine yeni kazandırılan, Şehitler Abidesi Sosyal Tesisinde bir araya gelerek, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Başkan Vurucu, İssume Konutlarının Karşısındaki 666 numaralı parselin satışıyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberler, Belen Belediyesi Yaşam Kompleksinin son gelişmeleri ve Belen İlçesine kazandırılan ve proje aşamasında olan yatırımlarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Başkan Vurucu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Sayın Başkanım değerli basın mensubu arkadaşlarım, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Uzun bir aradan sonra gecikmeli de olsa sizlerle bir arada olmaktan gurur ve memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Huzurlarınızda her zaman söylediğim bir konu var basın bizim her zaman aynamız ve vatandaşlarımızla aramızda kurduğumuz bağın, en önemli unsuru.

Basın mensuplarının ve vatandaşlarımızın yapacağınız yorumlara saygı duyuyorum. İftira ve hakaret içermeyen tüm yorumların, başımızın üzerinde yeri var diyerek sözlerime başlamak istiyorum. İki aydır Afrin’de süren operasyonlarda vatan savunmasında şehit olan bütün Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Rabbim onların şefaatine bizleri nayil eylesin. Gazi ve tedavisi süren askerlerimize de Rabbim acil şifalar versin.

Çok önemli iki konuya değinmek istiyorum. Defalarca sosyal medyada malzeme konusu oldu. Basın mensubu arkadaşlarımı hiçbir zaman bu yazıyı neden yazıyorsun diye talebim olmadı, bundan sonrada olmayacaktır diyerek, lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanlara iftirada bulunmasınlar. Satışı yapılan İssume’nin karşısında 666 numaralı parselin satışını, sosyal medyadan belen Belediyesi tarafından satıldığı dile getirildi. Bizlerde Belediye olarak satışını yapmak istiyorduk çok yüksek membalarda olması içinde çalışmalar yaptık, belediyemize gelir getirecek diye. Fakat bazı arkadaşlarımızın 666 numaralı arsayı icraya verdiğini ve icra kanalıyla satılmasını istediğini bunun yanı sıra sosyal medya yoluyla da Belediyemizi karalayan paylaşımlarda bulunarak iftira atıyorlar. 1,5 trilyon gibi rakamlar dolaşıyor sosyal medyada, aslı 860 bin TL’ye satışa çıkarıldı.  Seçimlerden 16 gün önce parsel numarası olmayan bir arazinin hukuka aykırı satışını tespit ederek Belen Kaymakamlığımız ihaleyi iptal etti. Parsel numarasını da iyi niyet çerçevesinde biz verdik, satışı yapılarak Belediyemizde alacağı olan işçi ve çalışanların yanı sıra esnafa olan borçlarımızın ödemelerini yapmak için bizzat ben 5 katlı izni olan yeri, büyükşehir belediyesi ile görüşerek 6 kata çıkardım ne kadar fazlaya satılırsa bir nebze olsun borçlarımızı azaltırız diye bizler bu çalışmayı yaptık. Alan arkadaş daha önce Belen Belediyesine parke konusunda 26 + KDV, 28+KDV’ye hizmet yapan arkadaş, Kaymakamlığın iptal ettiği ihaleyi işte bu arkadaş aldı. Düşünün bizler Belen Belediyesi olarak yaptığımız parke çalışmasını 13 ya da 14 TL ye mal ediyoruz. Buradan şunu söylemek istiyorum, İcra yoluyla satılan bir araziye Belediye olarak dur diyebilir miyiz. Buradan sormak istiyorum bunu yazan arkadaşlara, hangi bilgiye dayanarak böylesine suçlayıcı ifadelerle Belediyemizi suçluyorsunuz.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu olarak 100 TL yolsuzluğumu bulursanız istifamı yarına bırakmam. Bu kadarda iddialıyım. Ben 25 kuruşun hesabını yapan bir Belediye Başkanıyım. Gecemiz yok gündüzümüz yok.  Belediyemizin ocaktaki geliri kesintiler çıktıktan sonra 282 bin, sadece personel maaşım 485 bin TL, daha önce gelen para ise 775 bin TL’idi, şimdi size soruyorum yolsuzluk yapan bir başkan bu maaşları ödeyebilir mi? Yada diğer Belediyecilik hizmetlerini nasıl yapabilir? Damlasa da, aksa da belediyemize akıyor. Varsa bu şartlarda daha iyi yöneteceğini iddia biri ben bu koltuğu yarın bırakmaya razıyım.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER