Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKÜLTÜR KENTLERİ BİRLİĞİ ÜYELERİ GAZETECİ PALABIYIK’I ZİYARET ETTİ

KÜLTÜR KENTLERİ BİRLİĞİ ÜYELERİ GAZETECİ PALABIYIK’I ZİYARET ETTİ

Başkanlığını Şair Nebih Nafile’nin yaptığı Kültür Kentleri Birliği üyeleri bu kezde Antakya-Serinyol mahallesinde yaşayan Gazeteci-Yazar-Araştırmacı Erhan Palabıyık ve Eşi Gazeteci-Sultan Palabıyık’ı Serinyol-Yıldırım piknik alanında ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen etkinliğe Şair Nebih Nafile,Araştırmacı-Yazar M.Adil Çetin, Yazar Dr. Muhsin Boz, Heykeltıraş Ahmet Bostancı, Yazar M.Ali Akyüz,Şair Mahmut Çetin Zorba ve nişanlısı, Şair ve öykücü Nevra Çağlayan, Edebiyat gönüllüsüNadya Çapar, Gülşen Randa, Ressam Yusuf Altunay ve eşi, Edebiyatçı Duran Yaşar, Yazar Fatma Özyurt, Eğitimci Süleyman Nayman,Eylem Öfkeli,Sanat gönüllüsü Süheyla Deniz Turunç,ülkemizin birçok yerinde Mal Müdürü olarak görev yapan, emekliye ayrılan ve şu anda Kırıkhan’da ikamet edenSüleyman Tunca,Eğitimci-Yazar Canan Başkaya, Ressam Atıf Soğuksu, EdebiyatçıAzime Yılmaz Kayman, Yazar Murat Demirkol,Gitarist Merih Nafile ve M.Ali Bereket katıldılar.

Kültür Kentleri Birliği başkanı Nebih Nafile, Gazeteci Erhan Palabıyık’a çiçek takdim ederken Heykeltıraş Ahmet Bostancı bir heykel,Ressam Yusuf Altunay resim, Nevra Çağlayan kitabını ve Ressam Atıf Soğuksu ise Erhan Palabıyık’ın adının olduğu kaligrafik resim hediye ettiler.

Dost sohbetlerin yapıldığı ziyarette Gitarist Merih Nafile’nin çaldığı gitar eşliğinde şarkılar,türküler söylendi, şiirler okundu, fotoğraflar çekildi ve Hataylı sanatçıların sorunları konuşuldu.Hatay kültür,sanat ve edebiyat adamlarının sorunlarını,isteklerini dile getiren,çözüm üreten konuşmalar yaptılar.

Nebih Nafile kendisi ve Hatay’daki çeşitli dernek yöneticileriyle ilgili spekülatif sözler eden bir dernek başkanına yanıtlar verdi ve ilaveten şunları söyledi: “Geleneksel hâle getirdiğimiz “Yaşayan Değerlerimiz” ziyaretimizde bu kez Gazeteci-Yazar Erhan Palabıyık dostumuzu ziyaret ediyoruz. “Sanat ve Edebiyat Buluşması”şeklinde toplanıp bugüne kadar yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı konuşuyoruz. Sizlerle birlikte çok güzel işler yaptık. Emek veren her arkadaşıma teşekkür ediyorum. Memlekete kalıcı hizmetler veren şair, yazar, sanatçı, araştırmacı, devlet insanı vb. tüm güzel değerleri yaşarken onurlandırmak amacıyla Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay topluluğu tarafından yapılan “Yaşayan Değerlerimiz” ziyaretlerini önemsiyoruz. Amacımız; kentimize ve böylelikle ülkemize güzel katkılarda bulunan değerlerimize hayattayken değer vermek, onlarla birlikte sevgiyi çoğaltmak. Her zaman, her yerde SEVGİ bol olsun… Misafirperverliklerinden dolayı Erhan dostumuza, eşi Sultan Hanıma ve güzel kızları sevgili Julia’ya teşekkür ediyorum.”

Gazeteci Erhan Palabıyık çeşitli öneri,projeler ve alınması gereken önlemler,görüşmeler hakkında konuşma yaptı.Şair Mahmut Çetin Zorba, kitap fuarında yaşanan bazı olumsuzlukları dile getirerek bunların tekrarlanmaması hususunda düşüncelerini ifade etti. Şair Nevra Çağlayan ortak bir dergi yayınlanması konusunda açıklamalarda bulundu.

Gazeteci-Yazar-Araştırmacı Erhan Palabıyık yaptığı konuşmada önce kendisini ve eşini ziyaret eden tüm sanatçı dostlarına teşekkür etti

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER