Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKültür ve Turizm Kurulu Toplandı

Kültür ve Turizm Kurulu Toplandı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Kültür ve Turizm Kurulu Toplantısına başkanlık ya

Kültür ve Turizm Kurulu Toplantısı 25 Ağustos 2023 Cuma günü  Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın Başkanlığında Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Cafer Ekinci, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi  Soner Küçük  ile ilgili kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

 “Hatay’ın kendine ait dokusu var. Bu şehir Medeniyetler Şehri, kültür ve turizm ağırlıklı bir şehir. Bunun yanında Amik Ovası gibi önemli bir ovaya sahipliği bakımından da bir tarım şehri. Bundan sonra da önceliklerimiz arasında şehrimizin kültür ve turizmi yer alacaktır. 6 Şubat depreminde kültür varlıklarımız hasar almıştır. Tescilli varlıklarımızın ayrıştırma, bakım, onarım ve aslına sadık kalınarak restorasyonu çalışmaları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde başlatıldı. Şehrimizi en kısa zamanda kültür ve turizm bakımından eski günlerine kavuşturacağımızın bilinmesini isterim. Bu konudaki tüm çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek, tarihi dokumuzu en iyi bir şekilde ihya ve inşa edeceğiz.”

Katılımcılar, değerlendirme yaparak; Kültür ve Turizm bakımından Türkiye’de  ve Dünyada önemli bir yere sahip Hatay  için gereken desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar ve verilen desteklerden dolayı Devlete teşekkürlerini arz ettiler.

Vali Mustafa Masatlı  Başkanlığındaki toplantıda gündem maddeleri masaya yatırılarak ilgili müdürlüklerce; proje, plan ve imzalanan protokoller çerçevesinde yapılması gereken iş ve işlemler not alındı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER