Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkKumlu'da Yaşanan Sağlık Skandalına Sağlık İl Müdürlüğü Çözüm Bulmalıdır!

Kumlu’da Yaşanan Sağlık Skandalına Sağlık İl Müdürlüğü Çözüm Bulmalıdır!

Hatay Kumlu‘da yıllardır hastane binasında hizmet veren (Entegre Aile Sağlığı Merkezi) aile hekimleri geçtiğimiz günlerde polis eşliğinde hizmet verdikleri birimleri boşaltmak zorunda kaldılar.Kumlu’da Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye uygun bina bulunmamasına rağmen yapılan bu uygulama vatandaşlardan ve sağlık camiasından tepki gördü.

Kumlu’da Aile Hekimleri Hastaneden Atıldı

Hatay Tabip Odası, Polis zoruyla hastaneden çıkartılan ASM Hekimleri sorununa Sağlık Müdürlüğü’nün el koymasını istedi

Kumlu , devlet hastanesi başhekimliğinin, bina içinde hizmet veren ASM hekimlerini mahkeme kararı doğrultusunda ve polis zoruyla çıkartması olayına, Hatay Tabip Odası tepki gösterdi ve İl Sağlık Müdürlüğünden de olaya müdahil olmasını istedi.

Hatay Kumlu’da Aile Hekimleri Hizmet Binası Bulamıyor

Hatay Tabip Odası Yönetimi adına bir açıklama yapan Başkan Dr. Cengiz Haksöz, Kumlu Devlet Hastanesi ile ilçenin tek Aile Sağlık Merkezinin birlikte yaklaşık 4 yıldır entegre çalışmada bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hastanenin entegreden çıkarılması üzerine, Aile Hekimlerinden, kendilerine yer bulmaları ve hastanede hizmet verdikleri odaları boşaltmaları istendi. Uygun yer bulunamaması üzerine, Aile Hekimleri, hastanede hizmet vermeye devam ettiler. Sorunun çözümü için görüşmelerden sonuç alınamayınca, karşılıklı davalar açıldı. Davalar da sorunu çözmek yerine, Aile Hekimliği uygulamasının çarpıklığını gün yüzüne çıkardı. Ve hastane yönetimi, haber vermeden, üstelik herhangi bir direnç göstermeyen Hekim arkadaşlarımızın hastaları da dışarı çıkarılarak, odaları polis eşliğinde boşaltıldı. Yaşanan olay çok vahimdir. Uygulanan karar hukuki de olsa; uygulama etik, vicdani ve insani olmaktan uzaktır. Sorunun bir an önce çözümü için Sağlık Müdürlüğü derhal müdahil olmasını bekliyoruz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER