Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKurbanlıklar Müşterisini Bekliyor

Kurbanlıklar Müşterisini Bekliyor

Ben yem fiyatlarının fazla pahalı olduğunu düşünüyorum. Devletin de bize desteği yeterli olmadığını değerlendiriyorum. Yem fiyatları ile et fiyatlarını değerlendirecek olursak, et fiyatlarının daha yüksek olduğunu da belirteyim. Biz besiciler bu hayvanları bu hale getirinceye kadar neler çektiğimizi biz biliyoruz. Bakın halen hayvanlar ve bizler bokun içindeyiz.

Besici ve hayvancılara faizsiz kredi, yem fiyatlarını düşürürlerse, yine Et ve Balık Kurumuna ucuz et verilerek, etin fiyatı düşürülmeye çalışılıyor, bu çok yanlıştır. Bunun yerine üretime yatırım ile çözüm üretebilirler. Devletin yapacağı üretimi artırmak dışında çözüm önerileri doğru değildir. Ayrıca geçen sene 10 hayvan besicisi, üreticisi varken bu gün 3’e düşmüştür. Dün 100-150 baş sürüsü olanların 10 tane havyanı yoktur. Bu sene et fiyatları biraz yükseldi, bu bile bizi kurtarmaz.

Bir uyarımda büyük zincir marketlerin kurban için sipariş alması ve kurban satışına girmesidir. Bizce çok yanlış ve marketlerin kurban satmaması gerektiğini düşünüyorum.

Ahmet Enes Ersoy (Besici)

Bizim Gibi Genç Üreticilere Devlet Destek Vermelidir.

Ben başta belirteyim, öğrenci ve genç bir besiciyim, bizim gibi gençlere devletin destek vererek, gençlerin başka illere gitmesinin önüne geçebilir. Ayrıca bizim ithal et yapılması, bizim geleceğimize zarar vermektedir. Bu durum da önlenmelidir. Bizler yine devletin teşviki ile besicilik, hayvancılık gibi son dönemde azalan alanlarda genç insanlarımız iş kurabilir, hayvan sayısını ve istihdam alanlarının yaratılmasına katkısı olur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER