Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkKurtarma Ölümü Nedir, Neden Olur?

Kurtarma Ölümü Nedir, Neden Olur?

Deprem enkazı altında günlerce hayata tutunan ve kurtarılan bazı depremzedeler, kısa süre sonra vefat ediyor. Uzmanlar bu duruma “kurtarma ölümü” adını veriyor. Peki “kurtarma ölümü” nedir ve neden olur?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Suriye dahil, bölgeye komşu ülkelerde de hissedilen iki büyük depremin ardından on binlerce kişi göçük altında kaldı. Bunlardan biri de Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 104 saat enkaz altına kaldıktan sonra Alman arama-kurtarma ekibi tarafından sağ olarak kurtarılan Zeynep’ti.

Alman yardım ekibinden bir görevlinin Türkçe olarak, “Zeynep Hanım korkma! Daniel burada” şeklindeki teselli sözlerinin yer aldığı kurtarma anına dair görüntüler, basında ve sosyal medyada da geniş şekilde yer almıştı. Zeynep’i kurtaran yardım kuruluşu I.S.A.R. Almanya (International Search And Rescue / Uluslararası Arama ve Kurtarma) tarafından daha sonra yapılan basın açıklamasında, “Kadının durumu iyi” denilmişti.

Ancak kurtarıldıktan kısa bir süre sonra Zeynep hayatını kaybetti. Onun göçük altından çıkarılmasına ve hastaneye götürülmesine eşlik eden I.S.A.R. doktorlarından Bastian Herbst, “Hastaneye giderken hâlâ gülüyordu” diyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER