Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKurtuluş Caddesi Restorasyon Uygulaması Kasım’da Başlıyor

Kurtuluş Caddesi Restorasyon Uygulaması Kasım’da Başlıyor

 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kurtuluş Caddesi Restorasyon Projesi’ndeki süreç ve gelinen son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti.

“Bilindiği üzere Antakyamızın en önemli değerlerinden biri olan ve dünyada ilk ışıklandırılan cadde olarak kabul edilen Kurtuluş (Herod) Caddesi’ni tarihteki ihtişamına ve hak ettiği görünüme kavuşturmak amacıyla geçtiğimiz Temmuz ayında girişimlerde bulunduk.

Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan tarihi yapıların restorasyonu için AK Parti Hatay Milletvekilimiz Sayın Sabahat Özgürsoy Çelik hanımefendi ile AK Parti Hatay Milletvekili Sn. Hüseyin Yayman’ın destekleriyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İller Bankası Genel ve Bölge Müdürlükleri nezdinde görüşmeler ve çalışma toplantıları gerçekleştirdik.

Projenin finansmanı için 5 Milyon TL’lik hibe İller Bankası tarafından tahsis edildi.

Buna mukabil bakanlıklar, İller Bankası yetkilileri ve teknokratları şehrimize gelerek belediyemiz bürokrat ve teknokratları ile birlikte Kurtuluş Caddesi’nde tarihi ve tescilli yapılarda inceleme ve tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Ardından İller Bankası 19 Eylül tarihi itibariyle Kurtuluş Caddesi Restorasyon Proje Uygulaması için ihale sürecini başlattı.

İhale sürecinin tamamlanması, İller Bankası, Antakya Belediyesi ve yüklenici firmanın protokol imzalaması ve proje uygulamasının başlaması için yer teslimi yapılması süreçlerinin bu ayın sonu veya Kasım ayı başlarında tamamlanması beklenmektedir.

Kasım ayı içinde ise Kurtuluş Caddesi’nde 1.etap olan Sarımiye Camii ile Uzun Çarşı girişi arasında yer alan tarihi yapıların cephe iyileştirme ve sağlıklaştırma projesinin uygulama faaliyetleri start alacak.

Ben bir kez daha projeye desteklerinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İller Bankası Genel ve Bölge Müdürlerimize, Ak Parti Hatay Milletvekillerimize, Hatay Valimize şükranlarımı sunuyor, başta Kurtuluş Caddesi sakinleri ve esnafı olmak üzere, projenin memleketimize ve milletimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER