Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKurtuluş günümüzü kutladık

Kurtuluş günümüzü kutladık

Türk Askerinin Hatay’a 5  temmuz günü  İskenderun üzerinden girişinin 85. Yıldönümü Atatürk Anıt alanının sular altında alması sonucu da törenler okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatına kadar verdiği diplomasi mücadelesinin ardından, kurulan Hatay Devleti’nin 1938 yılında ilhakıyla anavatana katıldı. Türk Askerinin 5 Temmuz 1938’de Hatay’a İskenderun’dan girişinin yıldönümü kentte her yıl ‘Gurur günü’ olarak bu tarihte törenlerle kutlanıyor

Bu yıl Türk Askerinin Hatay’a girişi 5 Temmuz çelenk sunma töreni Hanefi Uysal Ortaokulu bahçesinde düzenlendi. Törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, garnizon ve Belediye Başkanlığı Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gönün önem ve anlamını belirten konuşmasında “6 Şubatta yaşanan asrın felaketi nedeniyle içimiz buruk olarak, müzik etkinlik eğlence programları olmadan, kurtuluşumuza vesile olan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnetle yad edeceğiz” dedi.

İskenderun’un kurtuluşunun sadece geçmişte yaşanan bir olay olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı “Bu zafer günümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır. Bu nedenle bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmeliyiz. İskenderun’umuzun kurtuluşunun 85.yıl dönümünde hep birlikte İskenderun’umuza ülkemizin göz bebeği mesiye merhum olmak üzere çalışacağız” diye konuştu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER