Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKURUYAN DERELERDEKİ BALIKLAR KURTARILDI

KURUYAN DERELERDEKİ BALIKLAR KURTARILDI


Amik gölü çanağında oluşan gölün suyunun, kuruması, derelerde de suların çekilmesiyle küçük alanlara sıkışan yavru balıklar kurtarıldı.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği, hazırladığı video klip ile kışın kuvvetli yağışlar ve baraj kapaklarının açılması sonucu yıllar sonra yeniden Amik çanağında oluşan gölün sularının çekilmesiyle ortaya çıkan manzaraya dikkat çekti. Hatay’da Amik gölünün oluşturulmasının önemine bir kez daha vurgu yaptı.
Bu arada suların çekilmesiyle ovada birçok yerde küçük su birikintilerine sıkışan yavru balıklar için de harekete geçilerek başta Hatay Tabiatı Koruma Derneği üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışmaları yaptılar.
Merkez Antakya ilçesine bağlı Alahan ve Aşağıoba mahallelerindeki derelerin havaların ısınmasıyla birlikte çekilmeye başlaması sonrası bazı yerlerde daralan su birikintilerinde yavru balık bulunduğu görenler tarafından yetkililere bildirdi. Harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Hatay Tabiatı Koruma Derneği üyeleri sığlaşan derelerde ve su birikintilerindeki balıkları file ve kova yardımıyla toplayarak kamyonet kasasında brandayla oluşturdukları havuza alındı. Ekipler, topladıkları balık yavrularını, Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü’ne bıraktı.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği üyeleri derelerde küçük su birikintilerinde kalan ve ölmek üzere olan yavru balıkları kurtardıkları için mutlu olduklarını belirterek balıkların toplanmasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER