Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKüstah Suriyeli Bakana Vekil Kaşıkçı'dan Okkalı Cevap: "Hatay, TC'ye Aittir"

Küstah Suriyeli Bakana Vekil Kaşıkçı’dan Okkalı Cevap: “Hatay, TC’ye Aittir”

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Suriye‘de sözde bulunan bir dışişleri bakanının Hatay‘ın Suriye’nin bir parçası olduğu” açıklamalarına sert yanıt verdi. Vekil Kaşıkçı, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir parçası olduğunu bildirdi.

Küstah Suriyeli Bakana Vekil Kaşıkçı’dan Okkalı Cevap: “Hatay, TC’ye Aittir”

Vekil Kaşıklı, “Hatay, bedeli ödenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir parçası haline gelmiştir. Bu sözde iddiasını sık sık dile getiren zavallıya şunu hatırlatmak isterim ki dün Küncülü Boğazı’nı, Antakya Hükümet Binası’nı, Amik Ovası’nı, Belen Geçiti’ni, İskenderun Körfezi’ni, Dörtyol Karakese’yi Fransızlara ve onun paralı askerlerine dar eden Kara Mehmet Çavuşların, Kara Hasan Paşaların, Ayşe Fitnat Hanımların, Tayfur Sökmenlerin torunları bugün de Hatay’da diri ve ayaktadır.” sözlerine yer verdi.

Milli Mücadalede İlk Kurşun Kutlamaları

Dörtyol da Milli Mücadele’de atılan ilk kurşunun 101’inci yıl dönümünün kutlandığını belirten Vekil Kaşıkçı, “Milli Mücadele’de ilk kurşunun Hatay Dörtyol’da atılışının 101’inci yıl dönümünde başta Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa olmak üzere Türk İstiklal Mücadelesi’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER