Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKutlamalarda Gözünü Kaybetti!

Kutlamalarda Gözünü Kaybetti!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde seçim günü kutlama yapan bir grubun saldırısına uğrayan Ahmet Akbulut, gözünü kaybetti. Akbulut’un İstanbul’a sevk edileceğini anlatan yakınları, saldırgan grubun içinde AKP ve HÜDA PAR’lıların olduğunu söyledi.

Rojhat ABİ


MARDİN – 28 Mayıs günü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından Mardin Nusaybin içesine bağlı Girmeli beldesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanmasını kutlayan bir grup, uzun namlulu silahlarla etrafa ateş açtı. Etrafa ateş açılmaması için kutlama yapan grupla konuşmaya çalışan Ahmet Akbulut saldırıya uğradı.

Yüzüne aldığı darbenin ardından hastaneye kaldırılan Akbulut bir gözünü kaybetti. Akbulut’un tedavisi Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.RELATED

‘SİLAH SIKAN GRUBU UYARMAK İSTEMİŞTİ’

Artı Gerçek’e konuşan Akbulut’un kardeşi İzzettin Akbulut, ağabeyinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Olay sırasında köyde olmadığını fakat o sırada evde olanlar ve görgü tanıklarından olayı dinlediğini söyleyen Akbulut, “Seçim günü sandık görevlisi olan Ahmet Akbulut akşam saat sekizde eve geliyor. Eve geldikten sonra dışarıda kutlamalar yapılıyor. Silah seslerini duyuyor. Kutlama yapan kişiler pompalı tüfeklerle ateş açıyormuş. Silahtan çıkan saçmalar evin balkonuna isabet etiğini görüyor. O sırada dışarı çıkıp gruba ‘Evde çocuklar var. Korkuyorlar. Rastgele ateş etmeyin’ diyor” dedi.

‘SALDIRAN AKP VE HÜDA PAR’LILARDI’

Ahmet Akbulut’un “silah sıkmayın” uyarısından sonra grubun saldırmaya başladığını söyleyen kardeş Akbulut, olay anına ilişkin şunları söyledi: “Ağabeyimizi aradım, kendisi söyledi. Kutlama yapanların arasında AKP ve HÜDA-PAR’lılar da vardı. Bu grup ağabeyime saldırıyor. Daha ne olduğunu anlamadan kimin vurduğunu görmeden gözüne şiddetli bir darbe alıyor. Gözüne aldığı darbeden sonrasını hatırlamıyor.”

‘HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMADI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Akbulut’un gözünden yaralanmasının üzerine herhangi bir hukuki işlem yapılıp yapılmadığı sorusuna Akbulut, “Ağabeyim kendisine geldiğinde kısa bir ifadesi alınmış. Bunun dışında bir gelişme yok. Herhangi bir süreç şu an başlamadı. Tabi ki biz biraz toparlandıktan sonra gerekli olan suç duyurularında bulunacağız. Bu basit bir olay değildir, sürecin aydınlatılması ve faillere gerekli olan cezanın verilmesi için çabalayacağız” cevabını verdi.

BİR GÖZÜ GÖRME YETİSİNİ TAMAMEN KAYBETTİ

İzzettin Akbulut, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma hastanesinde yoğun bakımda tedavisi süren Akbulut’un sağlık durumuna ilişkin de şu bilgileri verdi: “Doktorlarla konuştum durumunun ağır olduğu bilgisini verdiler. Darbe alan gözünün görme yetisini tamamen kaybettiğini, delici veya kesici bir alet ile çok şiddetli bir darbe aldığını, gözün en alt katmanının dahi zarar gördüğünü söylediler. Maalesef o gözü artık görmeyecek. Bugün Diyarbakır’dan İstanbul’a sevk edilecek.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER