Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKütüphanede "Atatürk öyküleri ve bayrak" konulu etkinlik

Kütüphanede “Atatürk öyküleri ve bayrak” konulu etkinlik

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun Halk Kütüphanesinde “Atatürk öyküleri ve bayrak” konulu etkinlik gerekleşti

Etkinlikte öykü yazarı Çiğdem Harbelioğlu, kendisinin hayal gücü ve öyle yazma sevgisini de anlattı.
“Sihirli kelimeler” adlı öykü kitabının yazarı Harbellioğlu, çocuklara seslendiği konuşmasında günlük tutmanın yazarlığın ilk adımı olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukluğu ve gençliğin anlatan Harbelioğlu, “Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin doğum günüdür. Ülkemizin doğum günü 29 Ekim 1023´tür. Bu tarih ülkemizin doğum tarihidir ve unutulmamalıyız. 96 yaşındaki bir ülke olarak çok genç durumdayız. Atatürk, bu ülkeyi ve Cumhuriyeti gençler ve çocuklara emanet etmiştir. Bizler de Cumhuriyet´i koruyacağı ve ilelebet yaşatacağız” dedi.
İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman´ın da katıldığı etkinlikte ilkokul öğrencilerine sorular yönelten ve sorularını yanıtlayan Çiğdem Harbelioğlu, şöyle konuştu: “Atatürk´ün yolundan ve izinden gitmemiz gerekiyor. Ama birisinin yolu ve izinden gitmemiz için o kişiyi çok iyi tanımamız lazım. İnsan tanımadığı birinin izinden, yolundan gider mi? Gidemez. Onun için Atatürk´ü çok iyi tanımamız gerekir.”
Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukluğunu, ilkokul yıllarını, küçük yaşta babasını kaybedip, iki yıl eğitimine ara vermek zorunda kaldığını ve tarlada çalıştığını ve gençlik yıllarını anlatan, nasıl lider olduğunu ifade eden Harbelioğlu, “Atatürk, matematik ve kitap okumayı çok seviyordu. Ve bunları alışkanlık haline getirdi” ifadesiyle çocukların da bol bol kitap okumasını istedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER