Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKuyumcular Ahi Bayramı dolayısıyla gül dağıttı

Kuyumcular Ahi Bayramı dolayısıyla gül dağıttı

 

İskenderun’da, Ahilik Bayramı kutlama etkinlikleri esnafa ve halka çiçek dağıtımıyla başladı…

İskenderun Saatçiler ve Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu, Uğur Fırat başkanlığında, İskenderun’da da Ahilik Bayramı kutlanmasına ön ayak oldular. Bugün sabah saatlerinde Büyük Çarşı İşhanı önünden başlanmak üzere esnafın geneline, vatandaşlara çiçek dağıtıldı. İş yeri sahiplerine hayırlı işler dilendi. Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat Ahilik Bayramı etkinlikleri vesilesiyle bu anlamlı bayramı kutlamaktan memnun olduklarını, her sene bu günleri görmeyi dilediklerini ifade ederek “Her şey esnafımız için. Hatay’ın en büyük ikinci ilçesi olarak İskenderun’da böylesi bir bayramın etkinlik olmadan kutlanmasına gönlümüz razı gelmedi. Sosyal Projeler kapsamında ve yaratıcı gücümüzle, Kuyumcu esnafımızla el ele, gönül gönüle verip, bir dizi etkinlik kararı aldık. İskenderun’a renk, hareket ve bayram güzelliği gelsin istedik. Esnafımızın böylesi anlamlı bir bayramda boynu bükük kalmasına gönlümüz razı olmadı. Nitekim çiçeklerle şenlendik, esnafımızın yüzünde gülümseme gördük, onlar gülümsedi, biz gülümsedik ve karşılıklı pozitif enerji ile bayram coşkusunu yaşadık. Önceden açıkladığımız program çerçevesinde etkinliklerimiz hafta sonuna kadar sürecektir. Ahilik Bayramı, tüm Türkiye’den sonra İskenderun ve havalisine de hayırlı ve uğurlu olsun. Etkinliklerimize, her manada katkı sunan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Öte yandan bugünden sonra etkinlik programı şöyle açıklandı;
2-25.09.2019 Çarşamba günü saat 16.00 da kuyumcular çarşılarının önünde halka tatlı dağıtımı yapılacak, Büyük Kuyumcular Çarşısında arka tarafında halkımıza Ahi Pilavı dağıtılacaktır.
3-26.09.2019 Perşembe günü saat 10.00 da yılın Ahi’sine Büyük Kuyumcular Çarşısı Pasajında kaftan giydirme merasimi gerçekleştirilecektir.
4-29.09.2019 Pazar günü ise saat 09.00 da protokolün katılımıyla bütün esnafımızla birlikte, Eski Yörük Çadırında Yeni ismiyle ‘Bayırlı Kahvaltı Salonunda’ kahvaltı verilecektir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER