Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKuyumcular odası İskenderun da yılın esnaflarına kaftan giydirdi

Kuyumcular odası İskenderun da yılın esnaflarına kaftan giydirdi

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası geleneksel olarak kendi bünyesindeki yılın ahisi, olgun esnafını, genç girişimciyi belirleyerek törenle kamuoyuna ilan etti.

Kuyumcular odası İskenderun da yılın esnaflarına kaftan giydirdi

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından yılın Ahisi olarak Faruk Doğan’ı, Olgun Esnafı yılların saat ustası Abdülhamit Tümkaya ve Genç Girişimci olarak da Filiz Nesrin Güngör’ü layık görüldü.

İskenderun Kuyumcular Çarşısı’nda gerçekleştirilen, Belediye Başkan yardımcısı M. Ali Dokuzoğlu’nun da katıldığı törende İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yönetim kurulu üyeleri, kuyumcu esnafı da hazır bulunurken, yılın esnaflarına kaftanları giydirildi plaketleri taktim edildi.

Kuyumcular odası İskenderun da yılın esnaflarına kaftan giydirdi

 

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, geçmişten bugüne Ahiliğin taşıdığı esnaflık kültürünü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, geleneksel hale getirdikleri kutlamalar çerçevesinde bu yıl da kendi esnafları arasında yönetimin layık gördüğü yılın esnaflarının yeni nesiller için örnek teşkil ettiğini söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER