Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKYK Kredi Borçları Ertelendi Mi? Erdoğan Açıkladı..

KYK Kredi Borçları Ertelendi Mi? Erdoğan Açıkladı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşmasında KYK kredi borçlarının erteleneceğini ve faizsiz olacağını ifade etti.

KYK Ödemeleri Ertelendi Mi? Erdoğan Açıkladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  üniversite öğrencilerden yurt ücretinin alınmayacağını bildirdi. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında öğrencilerden yurt ücretinin alınmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi ödemelerinin de 3 ay erteleneceğini ifade etti.

Kabinenin 25.Toplantısı Tamamlandı

Kabinemizin 25. toplantısını az önce tamamladık. Covid-19 tedbirleri sebebiyle bu toplantımızı telefonferans yöntemiyle gerçekleştirdik.

Gıda Güvenliğini Ele Aldık

Sağlık önlemleri, gıda güvenliğini ele aldık. Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sağlık tedbirlerini hayata geçiriyoruz.

COVİD-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi, hamdolsun, pek çok ülkeden daha erken aldık ve hayata geçirdik.

Vatandaşlarımızın acil olmayan durumda hastaneye gitmemeli. Günlük test sayısında 10 bini aştık.

41 yerleşim birimimiz karantina altındadır.

Salgından en olumsuz etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’ya bir uçak dolusu malzemeyi birkaç gün içinde naklediyoruz. Aynı şekilde sıkıntılı bir dönemden geçen İtalya’ya da, Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu yardım malzemesi ulaştırdık. Üretimini kendi yaptığımız malzemeleri gönderdiğimiz başka ülkeler de var. Türkiye ne kadar güçlü olursa, dostlarına da o derecede fazla yardım eli uzatabilecektir.

Yeni Hastanelerimizi Süratle Hizmete Açıyoruz

Mevcut hastanelerimizi güçlendirme yanında, yeni hastanelerimizi de süratle hizmete açıyoruz. Gerçekten çok modern bir sağlık tesisi olan, Şehir Hastanesi standartlarındaki 600 yataklı Okmeydanı Hastanemiz bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. 2 Yine Şehir Hastanesi statüsündeki 1.150 yatak kapasiteli Kartal Hastanemizi de bir süre önce hizmete sunmuştuk. İkitelli Şehir Hastanemizi ise, 520’si yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatak kapasitesiyle Mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz.

Gıda konusunda da herhangi bir sıkıntımız yok. Ülkemiz, tüm temel gıda maddelerini kendisi ürettiği için, hem stoklarımız, hem de tedarik zincirlerimizin işleyişi, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir. Kamu güvenliği konusunda ise milletimizin dirayetli tutumu ve emniyet birimlerimizin gayretleri neticesinde, kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER