Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayLaikliği ve Laik Eğitimi Karalatmayız!

Laikliği ve Laik Eğitimi Karalatmayız!

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, laikliği ve laik eğitimi hedef alan politika ve uygulamalara derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.
Başkan Özgür Tıraş, basın açıklamasında, Türkiye’de uzunca bir süredir eğitim sisteminin siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda dini kural ve referanslara göre biçimlendirmek istendiğine dikkat çekti.
Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolün imzalandığını belirten Özgür Tıraş, şöyle devam etti:

 

“Eğitimi dinselleştirme süreci hızlandırılmış laik eğitim ve laik yaşama temelden aykırı adımlar atılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatipler; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında bir süredir ülke çapında toplantılar yapılmakta ve çeşitli kararlar alınmaktadır. Alınan bu kararlara bağlı olarak Milli Eğitim Müdürlükleri ve il müftülükleri aracılığıyla okullara öğrencilerin ‘manevi gelişimini desteklemek’ amacıyla ‘manevi danışman’ görevlendirilmesi yapılmıştır.

RELATED ARTICLES

EN SON HABERLER