Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelLastikler Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Lastikler Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Samandağ Beyaz Masa birimi sorumlusu Yücel Aslan’a ulaşan esnaflar geri dönüşüme kazandırılmak üzere ömrünü tamamlamış lastikleri Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim etti.

Çevre koruma ve kontrol Müdürü Suat Berber öncülüğünde yürütülen geri dönüşüm projesi faaliyeti Samandağ esnafından ilgi gördü. Duyarlı esnaftan gelen talep üzerine geri dönüşüme kazandırılmak üzere lastik atıklarını paylaşan Samandağ Kurtuluş Servisi sahibi İlhan Kurtuluş “Doğayı ve çevreyi korumak bizim insani görevlerimiz arasındadır. Çevreyi ve doğayı korumak başta insanı korumak anlamına gelir. Ekonomik değerini kaybetmiş ancak doğaya zarar veren bu tür maddelerin bertaraf edilip ekonomiye kazandırılması yadsınamaz bir önem arz etmektedir. Tükettiğimiz maddeleri sağa sola atmak yerine geri dönüşüme verilip işletilerek bize döndürülmesini sağlamak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bu anlamda bu projede bizlere katkı sunmamıza imkanı veren Samandağ Belediyesine teşekkür ediyor çalışmalarından dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

Beyaz masa sorumlusu Yücel Aslan bu duyarlılığı bütün esnaflardan beklediklerini ve vatandaşların bu konuda 512 31 07 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceğini söyledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber ise tamamen gönüllülük esasıyla yürüttükleri bu çalışma ile öncelikle temiz bir çevreyi yaratarak insan sağlığını korumayı amaçladıklarını vurguladı.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin sivrisinek ve fareler için uygun bir üreme alanı olduğunu ifade eden Berber “Salgın hastalıkların yayılması ve zamanda söndürülmesi mümkün olmayan yangın ve zehirli gazların sebep olduklarını belirtti. Bu atıklara karşı ilçemiz vatandaşımızdan bu çalışmamızda ellerini taşın altına koyup daha yaşanabilir bir Samandağ’a hep beraber katkı sağlamalarını beliyoruz” dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER