Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelLezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Lezzetleri Tanıtılacak

Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Lezzetleri Tanıtılacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İzmir Kentpark’ta 20-31 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Lezzetli Kış Şöleni’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Hatay’ın tanıtımı için büyük projelere imza atan Savaş, Hatay’ın iyi yolda olduğunu dile getirdi.

Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Lezzetleri Tanıtılacak

11 büyükşehir belediyesinin iştirak edeceği festivalde Hatay’a en büyük alanın verildiğini kaydeden Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, 12 gün sürecek etkinlikte birbirinden güzel sunumlar, çalıştaylar, görsel şovlar, oyunlar ve konserler olacağını ifade etti.

Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Lezzetleri Tanıtılacak

Şölene katılım gösteren tüm konukların hem eğleneceğini hem de Hatay’ı yakından tanıma fırsatı bulacağını dile getiren Alakuş,  Hatay Gecesi’nden yöresel ürünlerin tanıtımına, yemek gösterilerinden kültür ve medeniyet gösterilerine kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

Karsu, Yılbaşı Gecesinde İzmir’de Konser Verecek

Hataylı sanatçı Karsu, İzmir Kentpark’ta düzenlenecek Lezzetli Kış Şöleni’nde yılbaşı gecesinde konser verecek.

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, İzmir’de yapılacak etkinliğe herkesi davet etti.

Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Lezzetleri Tanıtılacak

Hatay Belediyesi’nin festivale onur konuğu olarak katılacağını kaydeden Başkan Savaş, UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen kahvaltıda festival hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Gastronomi Şehri Hatay, Lezzetli Kış Şöleni’nin Onur Konuğu

Savaş, “Katılacak 11 büyükşehir belediyesi arasından biz ‘Gastronomi Şehri’ olduğumuz için Onur Konuğu olarak davet edildik. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ederim. Bizim amacımız Hatay’ımızı en iyi şekilde temsil etmek. Şehrimizin gastronomisine, ticaretine katkı sunmak. Sahip olduğumuz zenginlikleri paylaşmak istiyoruz. Bu organizasyonda başarılı olursak devamını getireceğiz” dedi.

EXPO’ya ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Savaş,  UNESCO tarafından Gastronomi Şehri seçildiklerini ve bununla birlikte Öğrenen Şehirler Ağı’na dâhil edildiklerini belirtti. Şu anda sıkı bir çalışmanın içinde olduklarını kaydeden Savaş, yaklaşık bir aydır gelecek adına dünya çapında ses getirecek bir organizasyonun çalışmasını yaptıklarını ve imza aşamasına geldiği zaman bunu da kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER