Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelLGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı


Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları, yeni dönemde liseye başlayacak olan öğrencilerin erişimine açıldı.Açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile birlikte yerleştikleri okulu öğrenebilecek. Henüz yerleşemeyen öğrenciler ise ek yerleştirme dönemini bekleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS tercih sonuçları değerlendirme işlemleri tamamlanarak tercih yapan adayların erişimine bugün açıldı. LGS Milli Eğitim Bakanlığın (MEB)www.meb.gov.tr” internet adresinden açıkladı. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını “e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi” üzerinden öğrenebilecek.

Merkezi yerleştirme ile 127 bin öğrencinin işlemi tamamlanırken, 798 bin öğrenci ise yerel yerleştirme ile bir okulun kontenjanına dahil oldu. 347 bin kontenjanın boş kaldığı LGS yerleştirme döneminde, öğrencilerin yüzde 15’i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Merkezi yerleştirme ile LGS tercihi yapan aday sayısı ise 437 bin olarak kayıtlara geçti.

Yerel yerleştirme için ise okullardaki 1 milyon 141 bin 318 kontenjandan 342 bin 392’si boş kaldı. Yerel yani, adrese dayalı yerleştirme kapsamında tercih yapıp yerleşen öğrenci sayısı 798 bin 926 oldu. Hem LGS hem de adrese dayalı yerleştirme kapsamında boş kalan kontenjan sayısı 342 bin 589 olurken, yerel yerleştirmede herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci sayısı 91 bin 687 olarak açıklandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER