Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm Sanat KitapLise Öğrencisi Dilara, Hurdadan Kaplumbağa Heykeli Yaptı!

Lise Öğrencisi Dilara, Hurdadan Kaplumbağa Heykeli Yaptı!

Hatay İli Reyhanlı ilçede Mozaik heykeli sanatçısı Merven Altınorak’ın kızı Dilara Altınorak hurda malzemelerden kaplumbağa heykeli yaptı.

Hurda Malzemelerden Kaplumbağa Heykeli

Dilara Altınorak Yaptığı heykel ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
” 19 yaşındayım 5 yıl resim eğitimi aldım ve mozaik sanatıyla da uğraşıyorum. Yaklaşık bir aydır metal hurda heykeli yapıyorum. Mozaik ve metal hurda heykeliyle babam sayesinde tanıştım. Bu yolda babam Mervan Altınorak bana öncü oldu. Bu yolda yüksek hedeflerim var ve bu alanda başarılı olacağıma inanıyorum. Sanat beni dinlendiriyor bir iş olarak değil hayatımın bir parçası olarak görüyorum. Diğer gençlerinde sanatla uğraşmasını şiddetle tavsiye ediyorum vakitlerini sanat gibi değerli işlere ayırmalarının daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Devletimizin de bana çıkacağı destekle gençlere örnek olacağıma inanıyorum” dedi.

Babamı örnek aldım!

Dilara Altınorak, heykel çalışmalarının bütün aşamalarında kendisinin emeğini geçtiğini ve heykel için kullandığı malzemeler ileri hedefleri için şunları söyledi. Kaplumbağayı yapmak için dişli, zincir, vida, buji ve fren balatası dahil yaklaşık 800 parça hurda kullandığını anlatan Dilara Altınorak, “Babamı örnek aldım. Yaptığı çalışmaları yakından takip ettim. Babam gibi bir sanatçı olmak için kolları sıvadım ve 20 günlük çalışma ile kara kaplumbağası yaptım. Şimdi sırada kartal heykeli var ve daha sonra da hurda malzemeleri ile daha farklı eserler yapacağım” diye konuştu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER