Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneLisede 8000 Ekmek İmal Ediliyor

Lisede 8000 Ekmek İmal Ediliyor

Defne ilçesine bağlı Şehit Serkan Talan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, her gün 8000 ekmek imal ediyor. Okuldaki kapasitenin günlük 20.000 adet ekmek imalatına uygun olduğu bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, mesleki eğitimi destekleyen politikaları sonucunda, meslek liselerinde üretim faaliyetleri son dönemde hız kazandı. İlimizde de bu kapsamda üretim yapan Defne Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, günde 8 bin adet roll ekmek (küçük somun ekmek) üretiyor. Usta öğreticiler ve öğretmenlerinin gözetiminde, öğrenciler tarafından günlük olarak üretilen ekmekler Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde öğrenim gören taşımalı öğrencilerin ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in destekleriyle, “eğitim – üretim – istihdam” çerçevesinde, öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında üreterek öğrenmelerini sağlayan bir mesleki eğitim sistemine sahip olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okulun, ihtiyaç halinde günde 20 bin ekmek üretebilecek kapasiteye ulaşabildiğini söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER