Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelLiselilere Gazetecilik Semineri…

Liselilere Gazetecilik Semineri…

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü arasında varılan işbirliği kapsamında, geçtiğimiz hafta sonunda, meslek liseli, geleceğin gazeteci ve televizyoncularına eğitim semineri verildi. Seminer kapsamında, Basın İlan Kurumu adına Şube Müdürü Soner Kavak ve Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, meslek liselilere sunumda bulundu.
Hatay BİK Şube Müdürlüğü ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Radyo, TV, Gazetecilik ve Grafik Tasarım Bölümleri öğrencilerine yönelik seminer, Erol Bilecik Meslek Okulu konferans salonunda yapıldı.
Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı eğitim seminerinde yerel basın üzerine bir konuşma yapan HGC Başkanı Ahmet Yetişen; “Yerel Gazete nedir? Nasıl Kurulur? Kaç kişi çalışır? Zorlukları, avantajları, haber kaynakları, şehrimize kazandırdıkları” konusunda bilgi aktardı. Ayrıca öğrencilere, “Benim sizlere nasihatim, işinize ve kendinize saygınızı hep ön planda tutun” mesajı verdi.
Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Soner Kavak, yaptığı görsel sunumda, haberciliğin detayları hakkında öğrencilere çok önemli mesajlar verdi. “Tek tek haber nasıl yapılır, haberi ön plana çıkaran faktörler, noktalama ve işaretleri” hakkında bilgi veren BİK Müdürü Soner Kavak’ın sunumunu öğrenciler beğeniyle izledi. -Yu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER