Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelListe revizyonuna Eski il başkanından"Yakışıksız tepki"!

Liste revizyonuna Eski il başkanından”Yakışıksız tepki”!


CHP Eski il başkanı ve beraberindeki adayalar partinin belediye başkanı aleyhine Hırsız Lutfi Fetocu Lutfi diye slogan atılmasına sessiz kaldılar.

CHP Hatay’da açıklandığı ilk aday listesinde yer alan Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Fatih Turan ve Cemiyet Kışlıoğlu, yapılan değişiklikle liste dışı kalmalarına sert tepki gösterdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Binası önünde dün partililerle bir araya gelen 4 aday, listelerdeki son dakika değişikliğinden Başkan Lütfü Savaş’ı sorumlu tuttu. Büyükşehir Belediye binasına siyah çelenk bırakan adaylar ile beraberindeki kalabalık tepkilerini dile getirdiler.

‘Hatay’ın fatihi’, ‘Hatay’ın Servet’i’ sloganlarıyla karşılanan Servet Mullaoğlu, birinci sıradan adının silindiği milletvekili listesine Başkan Lütfü Savaş’ın müdahale ettiğini öne sürerek “Tek adam rejimine karşı mücadele ederken, Hatay’da bir diktatörü asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Büyükşehir’i kazanmak için canla başla çalıştıklarını ve belediye başkanı seçtikleri için özür dileyen Servet Mullaoğlu kalabalığa şöyle konuştu; “Genel merkezimiz anket çalışması, örgütten gelen iradeyi tecelli etmiş ve bizi listeye seçmiş. Bu liste Parti Meclisi tarafından da onaylanmış ama beyefendi rahatsız olmuş. Bunlar olursa, ‘Ben istifa ederim’ demiş. Bizim eğer Hatay iyi olacaksa, eğer partimiz başarılı ocaksa değil milletvekilliğimiz, canımız feda olsun. Bugüne kadar ne ben, ne de arkadaşlarımın hiçbiri mevki makam mücadelesi vermedik. Biz bu şekilde icazet alarak gelecek milletvekilliğini de ayaklar altına alıyoruz. Sürekli onurumuz için mücadele verdik, onurumuz için yaşadık. Ama yapılan bu haksızlığa karşı artık yeter. CHP’nin gereklerini bir türlü içine sindiremeyen bu adamın CHP’de yeri yoktur. Kendisini istemiyoruz. Milletvekili olmuşuz, olmamış hiç önemli değil. Partimiz için biz sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Haksızlıklara ve zulme karşı mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Haksızlık ve zulüm kimden gelirse gelsin biz kalbimizle, ruhumuzla karşısındayız. Mücadeleye devam”

Listede adı silinen diğer aday Mehmet Fatih Turan da, tüm örgütlerin görüşü alınarak yapılan ilk listenin Hatay’a uygun görülen en demokratik liste olduğunu kaydetti. Turan bazı güçlerin CHP’nin birinci olmasın, Hatay’da 6 milletvekili çıkarmasın diye uğraştığını iddiasında bulundu.

Örgütün iradesini yok sayan CHP’nin hiçbir zaman başarılı olamayacağının altını çizen Cemiyet Kışlıoğlu da, “Burada örgütün iradesi yok sayılmıştır. Hepinizi örgütümüzün iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum. İradenizi, egemenliğinizi kesinlikle bir tek kişiye vermeyin, hakkınıza sahip çıkın” çağrısı yaptı.

CHP Hatay milletvekili listesinde adı ikinci sırada yer alan ve revizyonla birlikte adı listede yedinci sıraya kaydırılan Nermin Yıldırım Kara da, “Demokrasi için, aydınlık gelecek için üzerimize düşen görevi üstlenmek için çok önemli bir yola çıktık. Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz yok. Fakat, farklı bir irade koymaya çalışan, farklı bir hesabı kitabı olmaya çalışan kişiler veya kurumlarla her ne platform olursa olsun mücadele etiğimiz gibi, bu konuda da mücadele edeceğiz. Biz hak, hukuk, adalet dedik. Liste neden, niye, hangi amaçla, ne için, kime hizmet için değişiyor. Buna irade koyan kimse bunu açıklamakla yükümlüdür. Milletvekili olalım, olmayalım bizim böyle bir derdimiz yok. Biz vatan için, millet için, bağımsızlığımız için aydınlık geleceğimiz için çalıştık. Kimsenin menfaati için çalışmadık. Biz kendi partimizin arkasındayız. Sonradan olanlarla biz bu yolu yürümedik, yine de yürümeyeceğiz. Bizi bu listeye layık gören genel merkezimize ve genel başkanımıza teşekkür ederiz. Listede olmasak da yine çalışacağız” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER