Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Liyakat Düşmanı Bu Düzen Artık Bitmeli"

“Liyakat Düşmanı Bu Düzen Artık Bitmeli”

Eğitim İş, öğretmen olamayan inşaat işçisinin iş kazasında ölümünü yorumladı

“Liyakat düşmanı bu adil düzende ısrar edenler, Fedai Öğretmenin son paylaşımlarından birinde yazdığı gibi, gençlerin hayallerini ve hayatlarını çalmaktadır.”
Öğretmen Sendikası Eğitim İş’in Hatay Şubesi, Malatya’da öğretmen ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışırken elektrik akımına kapılan Ferdi Altun adlı eğitimcinin ölümünün, AKP’nin, devlet kadrolarına yerleştirdiği liyakatsız kişilerin ve kadroların yandaşlara peşkeş çekilmesinin bir sonucu olduğunu savundu. Hatay Eğitim İş Yönetim Kurulu, açıklamasında şu değerlendirmeler yapıldı:
“Ataması yapılmayan öğretmenlerin ağır işlerde ter dökerek yaşama tutunmaya çalışmak zorunda kalması, acı haberleri de beraberinde getirmektedir. Yürekleri dağlayan son kara haber, ataması yapılmadığı için inşaatta çalışan Beden Eğitimi Öğretmeni, 23 yaşındaki Fedai Altun’un elektrik akımına kapılarak can vermesi olmuştur. Mesleğini severek seçmesine, KPSS’den 80 üstü puan almasına, yaşadığı haksızlığı defalarca duyurmasına rağmen, gencecik bir meslektaşımız daha yaşamdan koparılmıştır. Bu acı tablonun, Fedai öğretmenlerin yaşadıklarının sorumlusu;
– A Haber Muhabirini bile MEB’de bankamatik memuru olarak sessiz sedasız işe alırken, öğretmenlerimize hak ettikleri kadroyu vermeyenlerdir.
– Sırf devlet kadrolarını kendi yandaşlarına peşkeş çekebilmek için, adına mülakat dedikleri torpil mekanizmasıyla KPSS’de başarılı olan öğretmen adaylarını eleyenlerdir.
– Etrafındaki herkes 3-5 yerden maaş alırken, atama talep eden öğretmene ‘okuyan herkes atanacak değil ya, sınav sınav gez bakalım’ deme cüretini gösterenlerdir.
– Ataması yapılmayan öğretmen ordusu günden güne büyürken, MEB’in küçülterek açıkladığı öğretmen ihtiyacı sayısı kadar bile atama yapmaya bütçe ayırmayanlardır.
Liyakat düşmanı bu adil düzende ısrar edenler, Fedai Öğretmenin son paylaşımlarından birinde yazdığı gibi, gençlerin hayallerini ve hayatlarını çalmaktadır. Fedai Öğretmene sözümüz, onun düşlediği gibi adil bir atama sistemi getirilinceye dek, soluk almadan mücadeleye devam etmektir. Başta öğretmenimizin kederli ailesi olmak üzere, tüm halkımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER