Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayLütfü Savaş: ''EXPO Türkiye'nin Projesidir''

Lütfü Savaş: ”EXPO Türkiye’nin Projesidir”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

HATAY HALKI İÇİN KALICI ESERLER YAPTIK

EXPO 2021 Hatay organizasyonuna ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Yıllardır beklediğimiz ve meşakkatli çalıştığımız EXPO’muzu bitirdik. Türkiye’de belki de ilk defa böyle bir seronomi yapıldı. Alanlarımıza gelen misafirlerimiz EXPO’yu beğeniyor. Antakya ve iskenderun alanımızı 262 bin 500 kişi gezmiş. Hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hatay halkı için kalıcı eserler yaptık” dedi.

EXPO organizasyonu ile  kültürden sanata, gastronomiden yeşil alanlara kadar herkesin faydalanacağı oldukça güzel ve sosyal ortamlar kazandıklarının da altını çizen Savaş, bundan sonraki süreçte de alanların Hatay’a hizmet vereceğini açıkladı.

EXPO açılısına gelen herkese teşekkür eden Başkan Savaş şunları söyledi;

EXPO  benim şahsi projem değil. Hatay’ın ve Türkiye’nin projesi. Her türlü zorluğa rağmen bu projenin hayata geçirilmesinin onurunu yaşıyoruz. Şu andaki teveccühten oldukça memnunuz. İnsanlarımız bu iki alanı sahiplendi. Vatandaşlarımız bundan sonraki süreçte bu alanları geleceğe taşıma konusunda bize destek vereceklerdir” diye konuştu

Siyasetçilerin insanların mutluluğunu arttırmak ve herkesi gelecek adına umutlandırması lazım. EXPO alanlarına koyduğumuz para helal olsun. Biz insanlarımızı mutlu, huzurlu ve gelecek adına umutlu görmek için bu projeyi yaptık. Para kazanmak için yapmadık. Oradaki bütün para Hatay halkının kendi parasıdır. Hiç kimsenin katkısı yoktur.

Bu işi yaparken yalnızdık ve yapılmasın diye uğraşanlara, ‘batsın Expo” diyenlere karşı mücadele ettik. Ekonomik sıkıntılarla da mücadele ettik. Azmedince, koşturunca ve sahiplenince her şeye rağmen başarabiliyorsunuz. Ben tek başıma başarmadım, ekibimizle birlikte başardım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Hatay’daki insanlarımızın gelir seviyesini yükseltmek zorundayız. EXPO’yu açtıktan sonra çarşımız ve esanafımız olumlu yönde etkilendi” .

BÜYÜKŞEHİR’E AİT OLMAYAN YOLLARIN GÜNAHI BENİM DEĞİL

Şehirin yolları ile ilgili açıklama yapan Lütfü Savaş, “Hatay’daki yolların çoğu bizim sorumluluğumuzda değil. Büyükşehirimize ait olmayan yolların günahı bana değil, ilçe belediyelerimize aittir. Ben Hatay halkının parasını sokağa atamamam. Ama şu var ki Hatay’da müthiş altyapı yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Altyapısı olmayan bir şehirde üstyapıyı ne zaman yaparsanız yapın iki dakika sonra onu yıkmak zorunda kalabilirsiniz. Örneğin İskederun’da 26 metrenin altında olan yollar İskenderun Belediyesinin, Kırıkhan’da 25 metre altındaki yollar Kırıkhan Belediyesinin, Antakya’da da 14 metrenin altındaki yollar Antakya Belediyesine aittir. Bütün bu işleri biz yapacaksak ilçe belediye başkanlarını insanlarımız neden seçti?” diyerek ilçe belediyelerinin sorumluluğundaki yolları yapması gerektiğini söyledi.

BİZE ZULÜM YAPMAK İSTERKEN HATAY HALKINA ZULÜM YAPIYORLAR

Katı atık tesisi ile ilgili de açıklama yapan Savaş, “Katı atık tesisimiz Antakya’da. Burayı genişletmek istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız da 2019 yılında 127 dönümlük alanı yaban hayatı koruma alanından çıkardı. Biz 4 yılı aşkındır ÇED ile ilgilendik. 2020’nin başlarında Çevre Bakanlığından bize ret cevabı geldi. Biz mahkemeye verdik ve mahkeme bizi haklı buldu. Bakanlıktan yaklaşık bir yıldır cevap bekliyoruz” dedi.

Savaş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu sorun sadece benim değil ilçe belediyelerinin, Çevre Bakanlığının ve hükümetin sorunu.  Mahkemeden Hatay halkının hakkını kazanmamamıza rağmen Çevre Bakanlığı mahkeminn vermiş olduğu kararı uygulamamaktadır. Çöp sahasını yapamayalım diye uğraşanlar var. Biz bu çöp sahaından elektrik de elde ediyoruz ve çevrenin kirlenmesini de önlüyoruz. Maalesef sorunu çözmemek için bize zulum yaparken Hatay halkına zulum yapıyorlar”

MEMLEKETİN FİTNE VE FESATTAN UZAK YÖNETİLMESİ LAZIM

Defne bölgesindeki arıtma tesisi hakkında da açıklama yapan Savaş, “Kokudan rahatsız olunduğu için Turunçlu’daki tesisi kaldırmamız konusunda çalışma yaptık. 2019 yılında kaldırmak için DSİ’den izin istedik, DSİ izin vermedi. 2021 yılında yine başvurduk ve yine izin çıkmadı. Bazı siyasetçiler de bu işin içerisinde ve izin çıkmasın diye uğraştılar. Maşuklu’da yapmış olduğumuz ve yüzde 99,9 oranında suyu temizleyen sistemi yapalım dedik. Bütün muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ve halkın ileri gelenleri ile toplantı yaptık. Ya bunu bu sistemle yapacağız ya da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasını bekleyecek ve DSİ’den izin alacağız dedim. Dün belediye meclisinde bunu onaylattık. Oy birliği ile çıktı. İktidar partisinden üç kişi evet dedi. İktidar partisinin diğer üyeleri ve belediye başkanları  halen bekletme tarafındaydı.Şimdi biz bunu geçen ay başlatmış olsaydık biz bir yaz daha insanlara koku hissettirecektik. Önümüzdeki yaz tertemiz bir coğrafya olacaktı. Hangi amaçla yaptıklarını herkes biliyor,  benim açıklamama gerek yok. Ama memleket fitne ve fesattan uzak yönetilmesi lazım” dedi.

ÜRETEMİYORSAN BIRAKACAKSIN BU İŞİ

İktidar partisi temsilcilerinin de kendi aralarında sıkıntılar yaşadığını sözlerine ekleyen Savaş, “ Meclis üyelerinin çoğunluğu iktidar partisinin. Kendi partisinde de bu tutumdan rahatsız olan çok arkadaşımız var. Dün onlarında desteğiyle bu geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz seçilirken Hatay’a hizmet için seçildik. Hatay’daki işleri sekteye uğratmak için keyfimizce rahatlamak için değil.Orası keyif çatma yeri ve intikam alma yeri değil. Siyasetçi çözüm üretmek için orada. Üretemiyorsan bırakacaksın bu işi” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER