Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayLütfü Savaş: Koordinasyonu Sağlayamıyoruz

Lütfü Savaş: Koordinasyonu Sağlayamıyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremle yerle bir olan kentte acilen çadır, uyku tulumu, mont, mama, yemek ve suya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Savaş, yardımların dağıtılması konusunda da belediyenin dışlanmamasını istedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremden Kahramanmaraş ile birlikte en çok Hatay’ın etkilendiğini, kentte adeta içine girilebilecek sağlam ev kalmadığını söyledi.

Belediye, itfaiye, eski hastane, AFAD koordinasyon merkezi, tarihi Hatay Devleti Parlamento Binası gibi birçok önemli binanın yıkıldığını, yeni yapılan şehir hastanesinin de büyük bölümünün çöktüğünü belirten Savaş, yıkılan binaların sayısının iki binden fazla olduğuna dikkat çekti.

VİNÇLER GELDİ, BOŞUNA BEKLİYOR

Başkan Savaş, Hatay’a gelen yardımların doğru yerlere ulaştırılması, vinçlerin yönlendirilmesi gibi konularda belediye ile yeterince koordinasyon kurulmadığına işaret ederek şu bilgileri paylaştı:

* Bugün siyaset günü değil. Bir felaket yaşadık. Herkes elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor. Bizim devletin tüm kurumlarıyla birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ancak ne yazık ki bu konuda yeterli koordinasyonu sağlayamıyoruz.

* Yıkılan binalardaki insanları kurtarmak için vinç lazım dedik, geldi. Vinçlere operatörler de bulduk. Ancak vinçler hala bekletiliyor. Kasıt var diye söylemiyorum kesinlikle. Koordinasyonu sağlayanlar iyi niyetli olabilir ama burayı bilmiyorlar. Birlikte çalışmamız lazım. Yardımları bizim dağıtmamız lazım çünkü kentin organizasyon şeması bizim elimizde.

* İş makineleri geldi, yurt dışından bu makineleri kullanacak iş uzmanlar geldi, ancak bunlar araçlara dağıtılamadı. Bizim de koordinasyonun içinde olmamız lazım, birlikte yapmamız lazım.”

BİZ DE BU DEVLETİN BELEDİYESİYİZ

* İlk gün buradaki vahamet herhalde bilinemedi. Maraş ile biz aynı derecede etkilendik. Elektrik yok, su veremiyoruz. Doğalgaz kesildi. Tamam ama koordinasyonu da birlikte yapalım. Bu siyaset üstü olması lazım. Gittiğimiz zaman fikrimizi söylüyoruz, bizi dinliyorlar. Ama birlikte hareket etmeliyiz.

* Kente gelen tüm yardım malzemelerinin organizasyonunda birlikte çalışmamız gerekir. Biz devletimizle birlikte çalışmak istiyoruz. Devlet bizim devletimiz. Devletimizin ilgili makamlarındaki kişilerle bütün bu işler birlikte yürütülürse sıkıntıları hep birlikte önleriz. Biz de bu devletin belediyesiyiz. Başka bir devletin belediyesi değiliz.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ

Depremden en çok, Antakya, Defne, Kırıkhan, Samandağ, Hassa, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin etkilendiğini belirten Savaş, kentte öncelikli olarak ihtiyaç duydukları yardım malzemelerini ise şöyle sıraladı: Çadır, uyku tulumu, kışlık montlar, kabanlar, çocuk bezi, mama, sıcak yemek hizmeti sunabilecek mutfaklar, su.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER