Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Maaşlara ve Vergilere Yapılan Zamlar Tezat!"

“Maaşlara ve Vergilere Yapılan Zamlar Tezat!”

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, %36,2 olarak belirlenen yeniden değerleme oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Solğun, memur ve emeklilere %5+7 zam yapılırken diğer tarafta vergilerin %36,2 artmasının büyük bir tezat içerdiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranlarını %36,2 olarak belirlediğini, buna göre vatandaştan alınacak vergi, resim ve harçların %36,2 oranında zamlanacağını belirten Solğun, açıklamasında şunlara yer verdi: “Bir tarafta memur ve emeklilere %5+7 zam yapılırken diğer tarafta vergilerin %36,2 artması büyük bir tezat içeriyor.

Vergi öderken %36,2 zamla karşılaşıyoruz ama cebimize giren para sadece %5+7 artıyor. O da resmi olarak %20’lere dayanmış enflasyon kadar bile değil. Verirken cimri, alırken bonkör olunca çalışanların bir cebine girmeden öbür cebinden fazlasıyla geri alınan zamlarla karşılaşıyoruz.

Dolayısıyla sürekli değer kaybeden memur maaşının da yeniden değerlemeye ihtiyacı var. Bu noktadan bakınca kamu çalışanlarının gelirlerinin erimemesi için makul olan oranın en az yeniden değerleme oranı olan %36,2 olması gerekiyor. İşte bu yüzden biz, ‘Nimette de külfette de adalet’ diyoruz.  Bu adaletin sağlanması için derhal maaşlara 1000 TL seyyanen zam ve ayrıca %3 refah payı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER