Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMağduriyetlerin Giderilmesi İçin Eylem Yapmamız Mı Gerekiyor?

Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Eylem Yapmamız Mı Gerekiyor?

Hazine Arazisi Üzerinde Yapılı Evler Ecrimisilini Ödeyen Vatandaşlarımıza Verilmelidir.

 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,  2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri devam ederken söz alarak Hatay’da hazine arazileri üzerinde evleri bulunan hemşehrilerinin sorunlarını gündeme getirdi.

Hazine Arazisi Üzerinde Yapılı Evler Ecrimisilini Ödeyen Vatandaşlarımıza Verilmelidir.

CHP Hatay Milletvekili Topal, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın genel kurul salonunda bulunduğu oturumda Hatay’da yaşanan mülkiyet sorununa vurgu yaparak, “Sayın Bakanım, bunu daha önce onlarca defa dile getirdim, bir kez daha dile getiriyorum: Özellikle Hatay’da hazine arazileri üzerinde kurulan evlerin satışıyla ilgili, maalesef Hatay’da bir şerh var. Bu konuyu size daha önce ifade etmiştim. Hatay’da hazine arazileri üzerinde kurulu evlerin ecrimislini ödeyen vatandaşlarımıza verilmesi hususunu da bir kez daha ifade ediyorum. Şimdi de sizden bu konuda hassasiyet bekliyorum. Bu konuda zaten Samandağ, Defne, Antakya ve özellikle Amik Gölü üzerinde kurulan evlerin arazi sahiplerine verilmesini talep ediyorum” dedi.

Hatay Milletvekili Topal’dan sonra söz alan Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal olumsuz bir yaklaşım sergileyerek, “Hatay’da üzerinde yapı bulunan yerlerin satışıyla ilgili, özellikle o bölgenin hassasiyetlerini dikkate alarak şu an için bir satış planımız söz konusu değil” dedi.

Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Eylem Yapmamız Mı Gerekiyor?

Maliye Bakanının yanıtı sonrası tekrar söz alan CHP Milletvekili Topal, Bakanın verdiği olumsuz yanıtı eleştirdi ve mağduriyetin giderilmesi için herhalde eylem yapmamız gerekiyor diyerek, “Otururken olumlu yanıt alamıyoruz, o yüzden ayağa kalktım. Sayın Bakanım, az önce bir soru sormuştum: Hatay’da Hazine arazileri üzerinde ev kuran vatandaşlarımız gerçekten ciddi anlamda mağdur. Burada AK PARTİ Hatay milletvekillerinden de destek bekliyoruz. Az önce maalesef olumsuz yanıt aldım. Bu konuyu Bakanlar Kurulunda görüşmenizi ve mutlaka bir çözüme kavuşturulması konusunda hassasiyet göstermenizi bekliyoruz. Dediniz ki: “Güvenlik gerekçesiyle…” Hangi güvenlik? Hatay’daki her Türk vatandaşımız bayrağını, vatanını, milletini sever. Yani, şu anda ayağa kalktım, bir dahaki sefer herhâlde eylem yapmamız gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Olumlu Bir Netice Almayı Umuyorum.

CHP Milletvekili Topal’ın bu tepkisi üzerine Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal yeniden söz aldı. Bakan ikinci konuşmasında konunun tekrar inceleneceğini belirterek olumlu bir yaklaşım sergiledi. Sayın Ağbal, “Öncelikle Sayın Topal’ın Hatay’daki taşınmazlarla ilgili gündeme getirdiği konudan dolayı ben kendisine de ifade ettim. Bu konuda İçişleri Bakanımızla ve Dışişleri Bakanımızla tekrar bir değerlendirme yapacağız. Kendileriyle ilgili, bu konuda özellikle oradaki vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Müsaade ederseniz o konuda inşallah bir değerlendirme yapıp olumlu bir netice almayı umuyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER