Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMakinalı pamuk hasadı özendirildi

Makinalı pamuk hasadı özendirildi

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu makineli pamuk hasadına katıldı, etkinlikte makinalı pamuk hasadının önemine değinildi, makinalı hasat özendirildi.

Kumlu ilçesine bağlı Kırcaoğlu Köyü Cıncıklı mevkiinde çiftçilik yapan Süleyman Karadeniz’e ait arazide makineli pamuk hasadı yapılarak sezonun verimi değerlendirildi.
Pamuk Makinesi ile yapılan hasatta, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İlçe Müdürü Mustafa Durusoy, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Halit Avcı yer aldı.
Çiftliğin sahibi Süleyman Karadeniz konuşmasında, Amik Ovasının 2015 yılında bereketli olduğunu 1. Ürün olarak ekilen pamuğun hasadında sona gelindiğini söyledi.
Ardından kısa bir konuşmada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, “Pamuk Bitkisi İlimizde önemli tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Günümüz şartlarında tarımda makineli hasat; hem ürün kalitesi hem de verim kayıplarının önlenmesi açısından daha da önem kazanmıştır. Üreticilerimizin hasat ve dikimde tarımsal mekanizasyon makinelerini tercih etmeleri ve özellikle hasat işlemlerini daha kolay ve zahmetsiz hale getirmesi oldukça sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Hasadın bitiminde İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ve İl Müdürü Aydın Tüfekçi bir grup çiftçi ile pamuk sezonu hakkında sohbet ederek iyi dilek ve temennilerini bildirdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER