Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporMalatyaspor ve Hatayspor Ligden Çekilecek

Malatyaspor ve Hatayspor Ligden Çekilecek

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Yeni Malatyaspor ve Hatayspor ligden çekilmek için TFF’ye resmi başvuru yapacak.

Toplam 10 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce yaralı ve enkaz altında da sayısı bilinmeyen insanlar bulunuyor. Türkiye tek yürek şekilde bir yandan insanlarını kurtarmaya çabalarken bir yandan da yaraları sarmaya çalışıyor. Futbol dünyası da bu mücadelenin ön saflarında yer alıyor. Depremden en çok etkilenen kulüplerden ikisi lige devam etmeme kararı için harekete geçti.

Kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ı kaybettik

Süper Lig’de yer alan Atakaş Hatayspor ve Spor Toto 1. Lig’de bulunan Yeni Malatyaspor’un bazı isimleri enkaz altında kaldı. Malatyaspor’un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan ne yazık ki vefat etti. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve futbolcu Cristian Atsu ise henüz kurtarılabilmiş değil. Depremden maddi ve manevi büyük yara alan iki kulüp de ligden çekilmeye hazırlanıyor.

Avukatlar resmi başvuruya hazırlık yapıyor

Yeni Malatyaspor ve Atakaş Hatayspor, tüm hakları saklı kalmak kaydıyla liglerden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) resmi başvuruda bulunacak. Her iki takımın avukatları da resmi başvuru için hukuki çalışmaları başlattı. Başvuruların kısa bir süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor. İki kulüp, bir nevi yarışma haklarının dondurulmasını ve gelecek sezon aynı ligden devam etmeyi istiyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER