Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinMandalina üreticileri isyanda

Mandalina üreticileri isyanda

Erzin’de Aralık ayının sonuna geldiğimiz  günlerde depremin büyük darbe vurduğu üreticiyi bu kez de bir kısmı çürüyen ve dalında kalan tonlarca mandalina perişan etti.


Erzin’de ikamet eden eğitimci Necdet Sökmen, ilçesindeki narenciye bahçelerinde mandalina ürünü dalında kalan çiftçinin, üreticinin sorununu kamuoyu ile paylaştı.

Mandalina bahçesindeki durumu aktaran eğitimci Sökmen” maalesef çiftçinin ürettiği bu ağaçlardaki meyveler, ürünler dalında ve elinde kaldı. Mandalina satılmadı, bir kuruş bile etmedi. Artık tüccar bunu kesmiyor, çünkü meyve çürümeye yüz tutmuş. Kaliteli ürün, neden böyle oldu bilemiyorum. Devletin bir tarım politikası olmadığından çiftçinin malı elinde kaldı. Ne yapacak, borçlanmış, geleceğini, bütün umutlarını, çolunun çocuğunun geleceğini buna bağlamış, rızkım bu demiş. Allah vermiş ama Allah’ı vermiş olduğu bu meyveyi çiftçi paraya çevirememişmiş, bu yıl ne yapacak bilmiyorum. Devletin yapması gerekenlerini bizler yapmasını bekliyoruz. Bu durumu yetkililer de görsün. Çiftinin banka borçlarını, varsa ilaç, gübre borçlarını, kredilerini ertelesinler, hatta affetsinler bu yıl. Zaten deprem vurmuş bir de bu şekilde malın para etmemesi, malın dalında kalması çiftçiye ikinci büyük bir darbe olmuş” diye konuştu.
Yetkililerin bu sese kulak vermesini isteyen Erzinli eğitimci Necdet Sökmen “Yazık, yazık… İhracatçıya veriyorsunuz teşviki, lütfen çiftçinin de sesini duyun. Şu güzelim mahsullerin bari bir kısmını devlet olarak siz üstlenin. Ne yapalım? Gelin, alın götürün, toplayın diyeceğim ama tonlarca mal, yazık emeğe yazık, çok yazık…” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER