Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMansuroğlu: "İskenderun Mülklerinin Kamu Borçları Karşılığında 3. Kişilere Geçmesine İzin Vermeyecez"

Mansuroğlu: “İskenderun Mülklerinin Kamu Borçları Karşılığında 3. Kişilere Geçmesine İzin Vermeyecez”

İskenderun Belediyesi´ne ait mülklerin kamuya ait borçlar karşılığında elden çıkartılmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 3. kişilere verilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Mansuroğlu: “İskenderun Mülklerinin Kamu Borçları Karşılığında 3. Kişilere Geçmesine İzin Vermeyecez”

Mansuroğlu, “Biz doğru payılan her işin arkasındayız. Ama İskenderun halkının hiç bir kuruşunu yetirtmeyeceğiz, bunu da bilsinler. Bu konuda tavrımız net; geri adım atmayacağız” ifadesinde bulundu.

“Doğru Payılan Her İşin Arkasındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun´un ‘hayrına olacak´ projelere destek sözlerinin hala arkasında olduklarını, ancak gayrimenkullerle ilgili tartışmalı bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Mansuroğlu, “Son yıllarda moda haline geldi. Biliyorsunuz belediyemiz gayrimenkul konusunda gerçekten müthiş bir potansiyele sahip, ama geçen dönemden başlayarak sosyal demokrat belediyeler döneminde kazanılan bu gayrimenkuller kimi borç, kimi kişiye özel ihale bahaneleriyle elden çıkarılıyor. Biz İskenderun halkının malı olan bu gayrimenkullerin sözde borcuna karşılık; maliyeye ya da diğer kurumlara devri, sonrasında da 3. kişilere gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Biliyorsunuz meclis grubumuz özellikle Kızlar Manastırı´nın Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan sit alanı ve dokunulmayacağına dair karar da aldırttı. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Biz doğru payılan her işin arkasındayız. Ama İskenderun halkının hiç bir kuruşunu yetirtmeyeceğiz, bunu da bilsinler. Bu konuda tavrımız net; geri adım atmayacağız” şeklinde dedi.

“Kent Konseyi, Hayırlara Vesile Olacak”

Mansuroğlu, geçtiğimiz hafta yürütme kurulu seçilerek göreve başlayan Kent konseyine ‘hayırlara vesilece olacağı için´ katkıda bulunduklarını söyledi. Mansuroğlu, konseyin amacına uygun çalışma yürüteceğine inandığını ve buna ilişkin herhangi bir siyasi kaygı taşımadığını ifade ederek, “İnşallah İskenderun´un hayrına yararlı projeler üretirler. Biz de arkalarında dacağız, sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Gazeteci ve Yazarların Tutuklanması “Demokrasi Ayıbı”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Ortadoğu´da yaşanan çatışmalı süreci ‘kirli savaş´ olarak tanımladı ve Türkiye´nin bunun içinde yeralmaması gerektiğini kaydetti.

Bunun bedelinin yuvalara düşen ölüm ateşleriyle yaşanmasını istemediklerini söyleyen Mansuroğlu, hak ihlalleri ve tutuklamalara ilişkin gelişmelere dikkat çekti. Mansuroğlu, gazeteci ve yazarların gözaltına alınma ve tutuklanmalarını ‘demokrasi ayıbı´ olarak yorumladı.

“Tarih Muhakkak Hesap Soracaktır”

Günümüzde gelişmelerin parlamenter sistemin önemini yeniden ortaya koyduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Emperyalist güçler ve beceriksiz dış politika sonucunda yanı başımızda Ortadoğu bataklığında hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Evlatlarımızı bu bataklığa gönderen zihniyetten tarih muhakkak hesap soracaktır” dedi.

“Kaldıramayacağınız Taşın Altına Bedeninizi Koymayınız”

Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bölgesel dış politika ve barış talebine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın cevabı, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç´un ‘aynı dille´ verdiği karşılık üzerine devam eden polemik ve yaptırım girişimlerini karşısında Engin Özkoç´un yanında durduklarını vurgulayan Mansuroğlu, buna yönelik açıklama yapan AKP İlçe başkanı Güven´e de sert çıktı. Mansuroğlu, şunları söyledi: “Engin Özkoç vekilimize sahip çıkıyoruz ve söylediği her şeyin altına imzamızı atıyoruz. Bunun sonucunda İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı haddini aşarak kendi söküğünü dikmeden, bilmeden sayın Grup Başkan Vekilimize laf söyleme cüretinde bulunmuştur. Onlara önerim, kaldıramayacağınız taşın altına bedeninizi koymayınız. Bizler öncelikle Türkiye´yi ortaçağ karanlığına götürmek isteyen siyasal ve ekonomik anlamda çözüşümüzü hızlandıran sayın liderinizin yamalarını dikmekle meşgul olun.”

“Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Rogar Kapağı İnsan Hayatını Etkileyen Bir Konu”

Mustafa Kemal Mahallesi´ndeki rogar kapağı konusunda yapılan tepki toplantısına katılmasıyla ilgili yorumların hatırlatılması üzerine Mansuroğlu, konunun bir siyasi malzemeye dönüştürülmesine izin vermediklerini, konunun doğrudan sağlığa yönelik ve insan hayatını etkileyecek bir konu olduğu için müdahil olduklarını, çözüme katkı sunduklarını söyledi.

“Kimse Öküzün Altında Buzağı Aramasın”

İl kongresindeki kurultay delegeliklerinin tespiti, İskenderun kontenjanı ve listede adının yeralmaması ile ilgili bir başka soru üzerine ise Mansuroğlu şunları söyledi: “İki dönemdir kurultay delegesiyim. İlla kurultay delegeliği diye bir isteğim olmadı. O zaman buradan bir ekip olarak yola çıktık ve bu arkadaşlarla istişarelerimiz sonucunda bu ekipteki arkadaşlarımızın değerlendirilmesini istemek görevimizdi. Örgüt başkanı olarak da ben öyle uygun gördüm ve tamamen kendi irademle yapmış olduğum bir şeydir. Bu konuda kimsenin ne öğüdü ne de baskısı olmuştur. Hem etnik yapıyı gözönünde bulundurarak hem de bölgesel anlamda değerlendirilmesi gerektiği kanısıyla uyguladığım bir tasarruftur bu. Kimse öküzün altında buzağı aramasın.”

AKP İlçe Başkanı Güven’in Özkoç Açıklaması Neydi?

Partisinin İskenderun İlçe Başkanlığına ait sosyal medya hebası üzerinden 4 Mart´ta yaptığı paylaşımda İlçe Başkanı Abdulkerim Güven, Recep Tayyip Erdoğan´ı Cumhurbaşkanı ve Başkomutan kimliğiyle anarak CHP´nin Grup Başkan Vekili Engin Özkoç´un Erdoğan´a yönelik açıklamasını kınadığını belirtmişti. Güven, şunları ifade etmişti:

“Farklı görüşte olabilirsiniz, Cumhurbaşkanımızı sevmek zorunda da değilsiniz, Hükümet en doğru işi yapsa alkışlamak zorunda da değilsiniz fakat ülkenin Cumhurbaşkanına saygı duymak zorundasınız! Muhalefet Partisinin bir üyesi olup Devletin en yetkilisine saygısızca, acımasızca olumsuz cümleler kurmanızı, böyle bir zamanda kargaşa çıkarmak için bilinçli yapılan bu hareketinizi, elbette ki görmezden gelemeyiz. Sağduyulu olmak ve Devletin yanında olmak varken, insanların sinir uçlarına dokunan bu tarz olaylarla dikkat çekip, kötü planlar içine giren bu zihniyete acilen kendilerine gelmelerini tavsiye ediyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER