Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMaraş Katliamını Unutmayacağız!

Maraş Katliamını Unutmayacağız!

Eğitim-Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu, Türkiye’yi 12 Eylül darbesine götüren sürecin önemli dönemeçlerinden biri olan Maraş katliamının üzerinden 44 yıl geçtiğini anımsattı.

Eğitim-Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Başkan Özgür Tıraş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“19–26 Aralık 1978 tarihleri arasında, baştan sonuna örgütlü bir şekilde hayata geçirilen katliamın gerçek failleri bilinmesine rağmen hiçbir zaman ortaya çıkarılmadı.

19 Aralık 1978 gecesi, Maraş’ta Çiçek Sineması’na bomba atıldığı yönündeki haberlerle başlatılan ve kentte bilinçli olarak tırmandırılan Alevi-Sünni gerginliği, kısa süre içinde Alevilere yönelik acımasız saldırılar üzerinden kanlı bir katliama dönüştürülmüş, ülke tarihinin en vahşi, en kanlı katliamlarından birisi olan Maraş katliamı yaşanmıştır.

HALKLAR BİRBİRİNE KARŞI KIŞKIRTILDI!

Türkiye’de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak, kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün benzer siyasal-ideolojik yaklaşımlar üzerinden tekçi, ayrımcı ve kutuplaştırıcı politikalarına devam etmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün de farklı kimlik, inanç ve siyasi düşünceden olanlar hedef alınmaktadır.

Geçmişte Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta acımasızca katliam yapan ırkçı-faşist zihniyet ile kendilerinden farklı düşünen ve yaşayanları ‘hain’, ‘düşman’, hatta ‘terörist’ ilan edenler arasında hiçbir fark yoktur. İnsanlığın hedef alındığı katliamları ve katliamların arkasındaki kirli ilişkileri unutmak değil hatırlamak, hafızalarımızdan silmek isteyenlere karşı inatla unutturmamak hepimizin görevidir. Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı ve 10 Ekim Ankara katliamını unutmadık, unutturmayacağız!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER