Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiMarketlere ‘Fahiş Fiyat’ Denetimi Yapıldı

Marketlere ‘Fahiş Fiyat’ Denetimi Yapıldı

Ticaret Bakanlığı ekiplerinin Ramazan Bayramı öncesi 81 ildeki marketlerde fahiş fiyat denetim sonuçları, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nda ele alındı.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi 81 ilde temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketler ile pazar yerlerinde eş zamanlı denetim yaparken, ilk toplantısını yapan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu da denetim sonuçlarını değerlendirdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bayram öncesi gıda fiyatlarına yönelik saha denetimleri artırıldı.

 

Marketlerde fahiş fiyat denetimi yaptılar!

Türkiye genelinde yapılan denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat uygulanıp uygulanmadığının tespiti amacıyla fiyat değişimleri incelendi. Denetim sonuçları, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenerek, fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilen işletmelere 10 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar, stokçuluk faaliyetinde bulunanlara da 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar para cezası uygulanabilecek.

Marketlere ‘Fahiş Fiyat’ Denetimi Yapıldı

 

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu

Öte yandan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu da ilk toplantısını yaptı.Ticaret Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) temsilcileri, üretici ve tüketici örgütleri ile perakende sektörünü temsil eden üyelerin katıldığı toplantıda, temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki fiyat hareketleri değerlendirilecek.

Yapılan denetimler ile serbest piyasanın sağlıklı ve düzenli işlemesini sağlamak, tüketicileri korumak ve piyasa bozucu faaliyetlerle mücadele etmek amaçlanıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER