Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiMaskelerin Satışı Başladı.. Maske Fiyatları Ne Kadardan Satışa Sunuldu?

Maskelerin Satışı Başladı.. Maske Fiyatları Ne Kadardan Satışa Sunuldu?

Maske satışları bugün itibariyle İstanbul‘da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın son kabine toplantısının ardından açıkladığı maske satışı başladı. Ticaret Bakanlığı satışın detaylarını dün duyurmuş ve tavan fiyat ‘1 lira’ olarak belirlenmişti. Maskeler ne kadardan satışa sunuldu?

Maskelerin Satışı Başladı.. Maske Fiyatları Ne Kadardan Satışa Sunuldu?

Ticaret Bakanlığı “Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar “fahiş fiyat” olarak değerlendirilecektir” dedi.

Maske Satışlarının Tavan Fiyatı 1 Lira

Açıklamada, “Hedefimiz en yaygın ağ ile vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay bir şekilde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır. Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 Türk lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar ‘fahiş fiyat’ olarak değerlendirilecektir. Bu kapsamda, 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da, akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50’li paketler halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10’lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir” denildi.

etiketler: maske, maske fiyat

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER