Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMAZBATALARINI ALDILAR...

MAZBATALARINI ALDILAR…

1 Kasım Seçimleri sonrasında Hatay’dan Milletvekili seçilenler mazbatalarını aldı. Hatay’ı Ankara’da temsil edecek; AKP’den 5, CHP’den 4 ve MHP’den 1 olmak üzere toplam 10 Milletvekili, Antakya Adliyesi İl Seçim Kurulu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

1 Kasım seçimleri sonucunda Milletvekili seçilen isimler, dün Antakya Adliyesi’nde gerçekleşen törenle mazbatalarını aldılar. AKP’den Adem Yeşildal, Orhan Karayasar, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu; CHP’den Serkan Topal, Birol Ertem ve Hilmi Yarayıcı ve MHP’den Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, mazbatalarını alarak Ankara öncesindeki son hazırlıklarını tamamladılar.
-LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ-
Mazbatası ile basın mensuplarına poz veren ve ardından konuşan Birol Ertem de konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı:
“25. Dönem içinde kısa bir Milletvekilliğinin ardından, 26. Dönem için tekrar aday olduk ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili olarak seçildik. Seçilmemde katkısı olan seçmenlerime, emeklerinden ve katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bizler, Milletvekili olarak onlara layık olmaya çalışacağız. Elimizden ne geliyorsa, yapmaya çalışacağız.”
Ülkenin içindeki duruma da işaret eden Ertem, sözlerini şöyle noktaladı:
“Biz, insanlara anlattık. İnsanlara dedik ki; Bu ülkede, 17-18 Milyon işsiz var. Yanı başımızda savaş ve gözyaşı var dedik. Son 1 ayda, 250 tane Şehit Cenazesi var dedik. Ekonomik kriz var dedik. Ama insanlarımız, sadece ama sadece evinin önündeki parkeyi ve buna benzer şeyleri sordu. Memlekette bu kadar sıkıntı ve bu kadar felaket varken, galiba, maalesef insanlarımıza biz anlatamadık bunu… Ama bundan sonra yapacağımız tek şey, arkadaşlarımla beraber, bunu ve ülkenin içinde bulunduğu durumu, ülkeyi bu duruma getiren insanları tekrar tekrar anlatmak olacak…”
-HAKTAN VE HALKTAN YANAYIZ-
Mazbatasını almaya ailesiyle beraber gelen Serkan Topal da yaptığı kısa konuşmada benzer mesajlar verdi. “Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bize gösterdikleri teveccühe layık olmak için gece gündüz çalışacağız” diyen Topal, şöyle konuştu:
“Seçim sonucu gösterdi ki, bu sonuç, bize daha büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bundan sonra da, ilkelerimizden ödün vermeden, haktan ve halktan yana, mazlumdan yana, adaletten-eşitlikten ve hukuktan yana bir tavır alacağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de, Meclis’te halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreç neyi gösterir, bakacağız, göreceğiz. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”
-MİLLETİMİZİN GÜVENİ TECELLİ ETTİ-
Mazbata Töreni’ne tüm Milletvekilleri ile gelen ve AKP adına konuşan isim ise, AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal oldu. Hatay Milletvekili olarak TBMM’de yer alacak olan; Orhan Karayasar, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu’nun da hazır bulunduğu Antakya Adliyesi önünde ve kalabalık bir Partili grubun desteğiyle açıklamasını yapan, Adem Yeşildal, şunları söyledi:
“Buradan herkesi en kalbi duygularla selamlıyoruz. 1 Kasım Seçimleri, malumunuz, demokrasi içerisinde, son derece olgunluk içerisinde gerçekleşti. En büyük mutluluğumuz bu. Tabi 1 Kasım neticesi, Türkiye’de, çok farklı bir atmosferi, Yeni Türkiye bağlamında ortaya koymuştur. Gerek Hatay’da ve gerekse de Türkiye’de, hamdolsun, Milletimizin güveni ve teveccühü en üst düzeyde bir kez daha tecelli etti. Bizler, bu emaneti üstlenenler olarak, bu sorumluluğun ne anlama geldiğini biliyoruz. İnşallah, bize güvenen ve inanan Milletimizi mahcup etmemek için, gece gündüz, milletin hizmetkârı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Allah, hayırlı ve mübarek etsin.”
-ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ-
1 Kasım Seçimleri sonrasında, ilk sıradaki adayında değişiklik yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına mazbatasını almaya gelen isim ise, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu oldu. Partililerin ve İl Teşkilatı’nın hazır olduğu bir kalabalığın içinde kısa bir konuşma yapan, Ahrazoğlu, Hatay’a ve Türkiye’ye yapılacak olan her türlü iyi çalışmanın içerisinde olacaklarını, bu çalışmaların da takipçisi olacağını kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER