Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMEB Ödülleri yandaş sendika üyelerine

MEB Ödülleri yandaş sendika üyelerine

 

 

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki öğretmenlerin ödüllendirilmesi uygulamasının adil olmadığını iddia ederek, ödül alanların %85’inin yandaş sendika üyeleri olduğunu savundu.

 

TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer, MEB’de ödül alan eğitim emekçilerinin listesinin yayınlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

 

Toplamda üç adet başarı belgesi bulunan öğretmenlere bir adet üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi bulunan öğretmenler ise Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirilir. Nisan ayı için de bu döngü gerçekleşti ve elde edilen isimler Tebliğ Dergisi Nisan sayısı içerisinde yayınlanarak ödül almaya hak kazandılar. Ancak, 18 Nisan 2024 tarihli tebliğler dergisindeki isim listesine baktığımız zaman ödüllerin yandaşlık ve siyasi tercih üzerinden verildiği açıkça görülmektedir.”

 

Ezer, özellikle Defne ilçesinde 4, Samandağ ilçesinde ise 5 öğretmenin ödüllendirildiğini hatırlatarak, diğer ilçelerde ödül alan sayısının daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

 

TÖB-SEN açıklamasında, yıllardır devam eden bu durumun eğitimde liyakat ilkesinin göz ardı edilmesine yol açtığını ve adaletsizliği derinleştirdiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER