Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaMedeniyetler Korosu Evinde

Medeniyetler Korosu Evinde

Medeniyetler Korosu depremden 9 ay 12 gün sonra enkaz altından saatler sonra kurtarılan Şefi Yılmaz Özfırat ile birlikte Medeniyetler evinde buluştu.

Antakya’daki medeniyetler evi, koronun çalışma yaptığı korist ve enstrüman çalan müzisyenlerin Evi gibi.. Haftanın belirli günlerinde burada bir araya gelirlerdi..
İşte o yapı, depreme direndi ve hasar görse de yıkılmadı. Şefi Yılmaz Özfırat, depremde saatler sonra enkazdan çıkartılabilmişti.
İşte o Antakya Medeniyetler Korosu ve şefi Yılmaz Özfırat tam 9 ay 12 gün sonra çalışma yapılan yerde bulundu. Oldukça duygusal anlar yaşandı.
Özel’de Hatay’ın genelde ile ülkemizin gururu olan Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Dokuz ay On iki gün sonra yıkıntılar arasında ayakta duran Medeniyetler Evinde buluştu
Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada hayatını kaybedenler rahmetle anıldı.

 


Ortak temenninin yeniden bir arada olabilmek olduğu toplantıda bol bol hasret gideren koro üyeleri ,depremde saatler sonar enkazdan çıkartılabilen Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde tıpkı eski günlerde olduğu gibi sahnede repertuardan eserler seslendirdiler.
Korist aynı zamanda gazeteci Talip Köleoğlu gelişme ile ilgili .”Bazen susarsın gözyaşların konuşur.9 ay sonra medeniyetler evimizdeyiz…”yorumu yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER