Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm Sanat KitapMedeniyetler Korosu Karadeniz'i Büyüledi

Medeniyetler Korosu Karadeniz’i Büyüledi

Antakya Medeniyetler Korosu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi’nin ‘Avrupa’dan Anadolu’ya kadim kültürün izinde’ isimli konseriyle müziğin evrensel diliyle medeniyetler arasında köprü kurdu. AB tarafından finanse edilen etkinlik kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde sahne alan koro, tüm dünyada barışın, hoşgörünün ve sevginin egemen olması temennisiyle geçmişten bugüne iyilik ve güzellikle yoğrulmuş ezgilerle sanatseverlerin karşısına çıktı.
Konsere, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Haluk Akyüz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Üç semavi din, farklı mezhep, kültür ve meslekten kişilerin bir araya gelerek kurduğu koro, şef Yılmaz Özfırat’ın eşliğinde Samsunlular’a unutamayacakları bir gece yaşattı.
Koronun tek hedefinin hep birlikte tek bir Allah için şarkılarını ve ilahilerini söylemek olduğunu dile getiren Özfırat, “Koroda Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar var. Hani bir söz var ya ‘Yaradılanı severim yaradandan ötürü’, işte biz onu göstermeye çalışıyoruz. Günümüzde çok popüler oldu ‘Yaratılanı seviyorum yaradandan ötürü’, ama o Ermeni, ama o Türk, ama o Kürt ama o Alevi dediğimiz sürece maalesef kaybetmeye mahkumuz. Birileri bizi karıştırdı, halen daha karıştırmaya devam ediyor. İster Hristiyan, ister Yahudi, ister Müslüman olsun hepimiz tek bir Allah’ın kuluyuz. Bunu insanlara tekrar göstermek zorundayız. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’ni doğru okursak orada ‘azınlıklar size emanetimdir’ demiştir. Koro içersinde Yahudiler, Hristiyanlar, Müslümanlar var.
Koro içerisinde AK Parti’li, MHP’li, CHP’li her kesimden insan var ve bu Türkiye’nin bir yansımasıdır. Koro içerisinde aynı zamanda farklı meslek grupları da var. Papazlar, imamlar, doktorlar, avukatlar, öğretmenler, manifaturacılar, ev hanımları, PTT çalışanları yani halktan kişiler yer alıyor” derken, konsere katılan dinleyicilere teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER