Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm Sanat KitapMedeniyetler korosu Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerine konser verdi

Medeniyetler korosu Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerine konser verdi

Bu ayki toplantılarını Hatay’da yapmak üzere şehrimize gelen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve Kurul üyeleri Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Ümit Meriç, Hümeyra Şahin, Fecir Alptekin, İbrahim Erbay, Rabia Çağla Bıyık ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Rahmi Doğan ev sahipliğinde ziyaret ettikleri Medeniyetler Evinde muhteşem bir konser keyfi yaşadılar. Sayıları 200’ü bulan ve üyelerinin tamamının ziyarette hazır bulunduğu Antakya Medeniyetler Korosunun Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde seslendirdiği tüm eserler büyük beğeni toplarken her platformda ülkemiz için tehlike arz eden terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatına desteklerini konukları önünde bir kez daha yineleyen Şef Yılmaz Özfırat’ın şehitlerimiz için söylettiği Şehit adlı eser duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Bugüne kadar 400’ün üzerinde konser verdiklerini ifade eden Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, Antakya’da ki bir arada yaşama kültürünün sahnede vücut bulmuş hali olan Antakya Medeniyetler Korosunun barış mesajları verdiği konserleri arasında Birleşmiş Milletlerde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde konser veren tek koro olduklarını belirterek Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerini Medeniyetler Evinde ağırlamaktan son derece onur duyduklarını söyledi.
Medeniyetler Korosunu gururla takip ettiklerini ve yakından dinlememin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala, Dünya barışı için hiç susmamalarını ne kadar çok barış mesajları olan konserlerini gerçekleştirirlerse o kadar barışa katkı sağlayacaklarına inandıklarını vurguladığı Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ve öğrencilerine çalışmalarında başarılar diledi.
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu (KSPK) Üyelerinin Antakya Medeniyetler Korosu ziyareti toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER